Vroča linija Sopotnikov

datum: 14.09.2018
kategorija: Novice

Z današnjim dnem je v Ajdovščini tudi v praksi zaživel projekt Sopotniki – upokojenci lahko pokličete za brezplačne prevoze – avtomobil je priskrbela Občina Ajdovščina, vozijo prostovoljci, prvi se v tej vlogi preizkuša župan Tadej Beočanin.

Telefon koordinatorja projekta Sopotniki v Ajdovščini pregoreva. Zanimanje za brezplačne prevoze je veliko, prav tako pa se javljajo novi prostovoljci vozniki in spremljevalci. Ponovno izobraževanje za prostovoljce v programu Sopotniki bo v ponedeljek, 24. septembra, ob 9. uri, v MKC Hiša mladih.  Prostovoljci so vozniki, pa tudi spremljevalci – svojega potnika po potrebi pospremijo po opravkih, uredijo formalnosti, z njim počakajo, jih kratkočasijo … Občina Ajdovščina je za brezplačne prevoze za upokojence namenila e-golf, parkiran je pred mladinskim centrom, kjer ga je mogoče tudi polniti.  

Sopotniki - župan S Sopotniki se je mogoče peljati na relacijah do Šempetra, do Nove Gorice in do Vipave. Brezplačne prevoze lahko koristijo upokojeni občani Ajdovščine. Največ povpraševanja je po prevozih do bolnišnice in zdravstvenega doma v Novi Gorici, sem in tja pa so želje tudi bolj družabne narave – obiski v domovih za starejše občane, ali prevozi iz vasi do mesta zaradi plačila položnic in drugih opravkov. Opravek za brezplačni prevoz ni pomemben, Sopotniki vozijo kamorkoli na omenjeni relaciji, tudi po »špežo« ali k frizerju.

Na telefonsko številko 051 33 99 44 se javlja koordinator Matjaž Jazbar. Poklicati je mogoče vsak delovni dan med 8. in 16. uro, prav tako se v tem času opravljajo prevozi, ki jih je potrebno naročiti teden dni vnaprej.

Prvo vožnjo programa Sopotniki v Ajdovščini opravlja poseben prostovoljec - župan Tadej Beočanin. Svojo potnico pelje do Nove Gorice, tam jo bo pospremil do ambulante v zdravstvenem domu, nato se bosta odpravila nazaj proti Ajdovščini.