TVU 2018 – medgeneracijski pohod

datum: 16.05.2018
kategorija: Novice

Smo sredi 23. Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga tudi letos v Ajdovščini in Vipavi koordinira Ljudska univerza Ajdovščina. Danes poteka osrednji dogodek – na medgeneracijski pohod Gibanje in učenje z roko v roki je številne udeležence pospremil tudi župan Tadej Beočanin, častni pokrovitelj TVU 2018 v Ajdovščini.

TVU 2018 medgeneracijski pohod TVU 2018 poteka od 11. do 20. maja, oziroma v razširjenem terminu vse do konca junija. V tem času preko 50 sodelujočih organizacij prireja številne brezplačne dogodke in prireditve s predstavitvami svojih dejavnosti in drugimi zanimivimi vsebinami.

 

Program TVU 2018 v Ajdovščini in Vipavi 

Prav danes pa poteka osrednji dogodek letošnjega TVU v Ajdovščini. Zjutraj so se na medgeneracijski pohod Gibanje in učenje z roko v roki podali številni udeleženci. Po pozdravu direktorice Ljudske univerze Ajdovščina Eve Mermolja je pohodnike nagovoril tudi župan TVU 2018 medgeneracijski pohod Tadej Beočanin, častni pokrovitelj letošnjega TVU. Vesel velike množice na dvorišču Ljudske univerze je spomnil tudi na osrednjo akcijo lanskega TVU - razglednice z vprašanji, željami in pobudami, ki jih je prejel od udeležencev ter s prebiranjem najbolj iskrivih nasmejal poslušalce.  

Pohodniki so se nato odpravili na pot – najprej skozi mestno središče do Športnega parka Police, kjer jih čaka prva učna točka z gibalno kreativnimi nalogami. Od tam se bodo sprehodili do Hiše mladih in druge učne točke, nato do Lavričeve knjižnice, kjer jim prirejajo tretjo učno točko. Žal bo sprehod do Učnega urbanega vrta moral počakati, da se blatne poti osušijo. Bo pa učni vrt s svojimi okusnimi produkti prišel do Ljudske univerze na zaključi dogodek današnjega pohoda.

Preglejte letošnji program dogodkov in si ob zabavnem druženju privoščite novo znanje.