Po božični pridih v Križ!

datum: 18.12.2022
kategorija: Novice

Vipavski Križ se v času božičnih praznikov odene v prav poseben čar. Že to nedeljo popoldan se odpira razstava jaslic, letos ob spremljavi degustacije penin. V ponedeljek, 26. decembra, pa bo v srednjeveškem turističnem biseru potekala Božična zgodba, ki vedno znova pritegne lepo število obiskovalcev. Vabljeni na božično doživetje!

eBožično vzdušje v Vipavskem Križu se pričenja že to nedeljo, 18. decembra z rastavo jaslic, ki ji bo piko na i pridodala še degustacija penin. Kržanske uličice so že odete v božični pridih, jaslice so na ogled po celotni vasi. Sprehod med številnimi jaslicami znotraj Vipavskega Križa je brezplačen. Za današnji dogodek, degustacijo penin, pa je potrebnih 25 evrov vstopnine. Nedeljsko dogajanje, ki se prične že v zgodnjem popoldnevu, bodo popestrili ponudniki s hrano in raznimi izdelki iz naših krajev.

V ponedeljek, 26. decembra, pa bo obiskovalcem znova na ogled Božična zgodba, ki pričara Vipavskemu Križu še posebno vzdušje. Na evoljo bo več ponovitev, prva ob 16.30 uri, zadnja pa ob 19. uri. Vsakič bo prostora le za 200 obiskovalcev, saj se organizatorji želijo izogniti preveliki gneči. Dogajanje bo postavljeno na treh večjih odrih znotraj Vipavskega Križa, pod režisersko palico je tudi letos podpisan Nejc Furlan, novost pa so večji in številnejši zvočni ter svetlobni efekti. Po ogledu gledališke uprizoritve se bo vsaka skupina obiskovalcev ustavila še v srednjeveške obarvanem kriškem jedru, kjer bo imel vsakdo možnost nakupa lokalnih izdelkov ter tople pijače. Vstopnina na dogodek znaša 5 eur.

Več o dogajanju v Vipavskem Križu pa najdete na tej povezavi.