Hiša dobre volje je zelo dobre volje!

datum: 14.11.2022
kategorija: Novice

Konec oktobra je v ajdovskih Palah zaživela Hiša dobre volje. Raznolike aktivnosti vsakodnevno polnijo Hišo dobre volje z zadovoljnimi obrazi starostnikov. Nastala je po zaslugi hitrega ukrepanja Občine Ajdovščina, v partnerskem sodelovanju z Domom upokojencev Nova Gorica.

V oktobru je Dom upokojencev Nova Gorica v Palah odprl krasno Hišo dobre volje Ajdovščina. Po enem mesecu lahko z veseljem povemo, da smo z odprtjem dobili tisto, kar je Hiši še manjkalo: krasne ljudi, ki soustvarjajo prelepo zgodbo Hiše dobre volje. Hiša s svojo ljubeznijo že izpolnjuje svoje poslanstvo in dobrovoljcem in dobrovoljkam omogoča lepšo preživljanje dneva: odlična prehrana, prijazno osebje, radostna telovadba, sproščujoči sprehodi, diskretna nega, raznolika ustvarjalnost in nasploh prijetna družba omogočajo kakovostno preživljanje dni in brezskrbno razbremenitev svojcev.

V mesecu oktobru smo stkali tople vezi in postavili močne temelje našega skupnega preživljanja dneva. Na sprehodih odkrivamo lepote Ajdovščine in prekrasnih Pal, ki nam omogočajo sprostitev v čudoviti naravi v objemu Hublja, ustvarili smo že mnogo izdelkov, ki so Hiši dobre volje že dodali dušo in si povedali marsikatero nepozabno zgodbo. Vsak dan se iz srca nasmejemo, zapojemo in kaj lepega izvemo. Ugotovili smo, da nam je skupaj lepše, saj je družba tisto nekaj, kar nam na obraz nariše nasmeh, podari dnevu smisel in uresniči željo po novih dogodivščinah. Dan v družbi ni dnevu enak in to je življenju odprlo novo okno v prekrasen svet prijateljevanja, ustvarjanja in tkanja prav posebnih medvrstniških vezi. In to je čudovito.

Vsak predsodek ali strah stopiti z nami v stik je odveč, saj v naši družbi le pridobite in lahko na novo zaživite. Vabljeni torej vsi, ki si želite olajšati in hkrati popestriti svoje dneve. Poleg najboljše kave vam bomo nudili vse za brezskrbno in prijetno življenje.

Odprti smo vsak delavnik od ponedeljka do petka med 7 h in 17 h. Stopite z nami v stik in nas obiščite!

Na voljo vam je strokovna delavka Tina Krog:
Telefon: 051 605 699
E-pošta: tina.krog@dung.si

Viri financiranja projekta: 670.880,08 EUR Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (namenska sredstva evropske kohezijske politike), od tega 536.704,78 EUR iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) 134.176,20 EUR iz sredstev proračuna Republike Slovenije 5.311,33 EUR Občina Ajdovščina