Koledar dogodkov

Dogodek: Zhelehtet v Klubu Štala

Datum: 19.04.2024
Ura: 20:00

Kraj: Lokavec
Lokacija: Klub Štala, zaselek Kuši ob Kovaškem muzeju v Lokavcu

Organizator: KUD Kussa

Zhelehtet v Klubu Štala Zhlehtet je glasbeni kolektiv, ki deluje pod vodstvom pianista in skladatelja Roka Zalokarja. Pojavlja se v različnih formatih in združuje dimenzije akustičnega in elektronskega zvoka. S koreninami v tradiciji spiritualnega jazza ostaja zvest sporočilu trenutka in medsebojnemu razumevanju.

Začetki kolektiva segajo v leto 2019, ko se je v kombinaciji živih nastopov in dela v glasbenem studiju izoblikoval značilen zvok. Dokumenta tega obdobja sta albuma Toyomi in Celica, ki združujeta elemente žive improvizacije in moderne glasbene produkcije. Naslednji album Portals Vol. 1 predstavlja kompozicije kolektiva, v formatu jazzovskega kvinteta, slednji je bil izbran med najboljšimi ploščami leta 2022 v reviji Mladina in Radiu Študent.
V 2023 pa se je kolektiv predstavil z energetično live kompilacijo Poletje Loops, ki dokumentira unikatnost koncertne izkušnje spontanega muziciranja na raznolikih prizoriščih - vse od jazz klubov do psy-trance festivalov. Naslednja izdaja Podhod pa se osredotoča na meditativno izkušnjo žive izvedbe. Rdeča nit zasedbe je kanaliziranje energije koncertnega večera in s tem tkanje kolektivne izkušnje skupaj s publiko.

Rok Zalokar - klavir, elektronika
Alja Petric - vokal, tolkala
Lenart De Bock - flavta, saksofon

Ob dogodkih, ki jih prirejamo v Klubu Štala, sicer pa po predhodni telefonski najavi, vse do 20.5.2024 prijazno vabljeni v našo galerijo na ogled razstave Anje Kranjc z naslovom »Odprto bivajoče«.

Lepo vabljeni!

Prispevek za koncert 10,00 EUR. 

Zaradi boljše organizacije, prosimo za rezervacije na:
drustvokussa@gmail.com
ali telefonsko: Gal 031 494 852, Beti 051 313 163