Peticija za ohranitev izpitnih centrov – župani pripravili skupno izjavo

datum: 28.08.2014
kategorija: Sporočila za javnost

Tudi Ajdovščina je ena od občin, kjer na podlagi novega predloga pravilnika o izpitnih centrih za opravljanje vozniškega izpita za voznike motornih vozil, le-tega ne bo več mogoče opravljati. Župani občin, kjer tovrstnih dejavnosti ne bo več mogoče opravljati, so se včeraj sestali in pripravili skupno izjavo, ki jo v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Župan Marjan Poljšak in sodelavec ajdovske občinske uprave Jošt Černigoj na sestanku v Ilirski Bistrici V izjavi župani navajajo vrsto razlogov za ohranitev sistema šole vožnje in zahtevajo od ministra za infrastrukturo in prostor Sama Omrzela, da ne podpiše Pravilnika o izpitnih centrih za opravljanje vozniškega izpita za voznike motornih vozil in da se opravi temeljita analiza pripomb županov, ki naj se jih upošteva v prihodnji obravnavi in pripravi navedenega pravilnika.

Skupna izjava županov občin Ilirska Bistrica, MO Velenje, Trbovlje, Brežice, Ajdovščina, Tolmin, Ormož, Litija in Idrija

Zbiranje podpisov pod peticijo proti ukinjanju praktičnega pouka šole vožnje se v Ajdovščini nadaljuje. Doslej je bilo zbranih preko 500 podpisov. Podobno podpise zbirajo tudi v drugih občinah, najuspešnejši so v Ilirski Bistrici, kjer so jih zbrali že okoli 3.200. 5000 podpisov pod peticijo je potrebnih za obravnavo v Državnem zboru, kar obljubljajo organizatorji kampanje, ako se vladni politiki ne bodo pripravljeni pogovarjati.

Svoj podpis pod peticijo lahko v Ajdovščini oddate v prostorih Občine Ajdovščina, na Cesti 5. maja 6a, v času uradnih ur, ali pa v MC Hiša mladih v Palah, kjer se pod peticijo lahko podpišete vsak delovni dan do 18. ure.