Zaradi slabega vremena in še slabše napovedi se zapirajo šole, vrtci in drugi javni zavodi

datum: 05.02.2015
kategorija: Obvestila

Veter in sneg sta tudi na Ajdovsko privršala še nekoliko prej, kot so obljubljale napovedi, za naslednje ure pa se kaže še poslabšanje. Zato se večina šol zapira že danes, jutri pa bodo zaprti šole (tudi srednja), vrtci, knjižnica in še nekatere druge ustanove na območju občine Ajdovščine. Dežurstvo za otroke staršev, ki doma nimajo varstva, bo zagotovljeno.

Vremenoslovci so za danes in jutri napovedali hud veter in snežne padavine, ki pa so v naše kraje prihrumeli nekaj ur prezgodaj. Že zjutraj je pihalo s sunki preko 130 km/h. Vreme se bo v naslednjih urah še poslabšalo, zato se je poveljnik Civilne zaščite Občine Ajdovščina odločil, da šolarje pošlje domov že danes, za jutri pa, zaradi varnosti otrok, zapre vrata šol, vrtcev in drugih ustanov - podrobnosti so navedene v priloženem sklep.  Danes se pouk ob 10. uri zaključuje na večini osnovnih šol na območju občine Ajdovščina, razen v Dobravljah.

Starši, ki nimate zagotovljenega varstva, javite to šoli ali vrtcu - vse pedagoške ustanove bodo za takšne primere organizirale dežurno varstvo.

Sklep Civilne zaščite Občine Ajdovščina

Nujno obvestilo za starše Otroškega vrtca Ajdovščina 

Tudi drugim - zasebnim ustanovam priporočamo, da premislijo kako bodo organizirali delo danes in jutri na način, da bo varen tako za njihove uslužbence, kot predvsem za njihove uporabnike in stranke.

Spremljajte napovedi na meteo.si

Pazite nase, ne odhajajte od doma, če ni res nujno – sneg se že pošteno oprijemlje cestišča, tudi na višjih predelih na območju naše občine. Drugod po Sloveniji pa so razmere resnično kaotične. Srečno!

Umiritev vremenske ujme se pričakuje že v soboto.