Gora brez elektrike

datum: 03.02.2014
kategorija: Obvestila

Od sinoči so se razmere na Gori poslabšale, brez elektrike so ostali prebivalci na območju od Predmeje do Žagoliča in od Podkraja do Hrušice. Civilna zaščita je na terenu in pomaga. V šolah na Otlici in na Colu normalno teče pouk.

Vremenske razmere na Gori so se od včeraj močno poslabšale, žled trga električne žice, tako da je območje od Predmeje do Žagoliča in od Podkraja do Hrušice ostalo brez elektrike. Civilna zaščita prebivalstvo oskrbuje z vsem potrebnim, doslej so najbolj ogroženim dostavili 15 agregatov, še približno toliko jih bodo na Goro odpeljali tekom dopoldneva.

Delavci elektro podjetja se trudijo popravljati, kar je potrgalo, kako jim uspeva, bo jasno zgodaj popoldan. 

Kljub temu pa obe šoli, tako na Otlici, kot na Colu, delujeta, pouk v teh nenormalnih razmerah teče. Na Otlici si pomagajo z agregatom.

Za promet sta še zmeraj zaprti dve občinski cesti:

- Podkraj - Bela

- Podkraj - Bukovje (proti Postojni).

OPOZARJAMO PA ŠE, da je cesta COL - VODICE prevozna le OB NUJNIH PRIMERIH in ob ustrezni zimski opremi, ker je poledenela.

Pazite na svojo varnost, ne odpravljajte se na pot proti zaledenelim območjem, če to ni resnično nujno potrebno, v tem primeru poskrbite, da boste opremljeni razmeram primerno.

Srečno!