Tudi na Gori zima kaže zobe

datum: 02.02.2014
kategorija: Obvestila

Tako kot po večjem delu Slovenije huda zima pustoši tudi na naši Gori. Kljub temu pa življenje tam gor teče normalno, saj so Gorjani vajeni hudih zim. Motena je oskrba z elektriko, nekatere predele v svoj ledeni oklep ovija žled, vendar pa so razmere obvladujoče in pod nadzorom.

Žled na Gori, februar 2014 Pravzaprav jo je tokrat predmejski del Gore dobro odnesel, saj ozračje ogreva jugo, ki topi sneg in led. Prav tako so razmere obvladljive na Colu. Na drugi strani Sinjega vrha, ki ustavlja topel veter, pa se že kažejo razmere, podobne tistim iz drugih predelov Slovenije. V ledeni žled ovita drevesa se lomijo, motena je oskrba z elektriko. Vendar pa razmere niso kritične, ceste so prevozne, na terenu so tako delavci elektro podjetja, kot tudi cestnega podjetja. Le-ti zagotavljajo, da bo jutri dostop do šol na Gori nemoten, trenutno čistijo žled z dreves ob glavnih prometnih poteh, tako da se v prometu ne pričakuje večjih težav. Za promet sta zaprti le dve občinski cesti: Podkraj – Bela in Podkraj – Bukovje (proti Postojni).

Žled na Gori, februar 2014Vseeno pa velja opozorilo – ne odpravljajte se na pot, če ni nujno. Ne hodite na pot brez kompletne zimske opreme, pri vožnji pa upoštevajte vremenske razmere. 

Žled na Gori, februar 2014Foto Igor Benko