Osrednje ajdovsko krožišče v prenovi

datum: 09.07.2013
kategorija: Obvestila

Prihodnji teden, predvidoma že v ponedeljek, 15. julija 2013, se bodo pričela dela na rekonstrukciji osrednjega mestnega krožišča na Goriški cesti v Ajdovščini. V času rekonstrukcije bo območje krožišča zaprto, obvozi pa bodo urejeni po občinskih cestah v okolici krožišča. Dela bodo zaključena do začetka nove šolske sezone, dotlej pa vse voznike skozi naše mesto prosimo za strpnost in razumevanje.

Krožišče Ajdovščina Za izvajalca del je bilo preko javnega razpisa izbrano podjetje CPG Nova Gorica, ki bo rekonstrukcijo krožišča opravilo skupaj s podizvajalci. Plastiko bo nadomestilo fiksno krožišče, z zelenico v sredini. V sklopu del bo urejena cesta od bivšega Kalčka do križišča pri Pošti, Tovarniška ulica do uvoza v C3 ter Prešernova ulica do križišča pri stolpu.

Dela na osrednjem mestnem križpotju so bila načrtovana za poletni čas zaradi manjše frekvence prometa v tem času, zagotovo pa bo novo krožišče nared do 1. septembra 2013, ko se bodo na ulice in ceste vrnili šolarji.

Krožišče-skica-jul013V času rekonstrukcije bo krožišče zaprto, obvozi pa bodo urejeni po občinskih cestah: mimo avtobusne postaje, mimo hotela, po Prešernovi ulici in preko Lavričevega trga, ter bodo dobro označeni.

Vse voznike, ki bodo v času rekonstrukcije na poti skozi Ajdovščino, prosimo za strpnost in razumevanje.