V Ajdovščini obisk dveh ministrov

datum: 10.07.2024
kategorija: Novice

Na včerajšnje popoldne sta se v Ajdovščini mudila gospodarski minister Matjaž Han in minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Po srečanju z županom in predstavniki občinske uprave si je minister Han ogledal še dve uspešni ajdovski visokotehnološki podjetji, C-Astral in Pipistrel.

tV sejni sobi Občine Ajdovščina je včeraj popoldne potekal sprejem dveh ministrov z delegacijo. Ministra za gospodarstvo turizem in šport je sprejel župan Tadej Beočanin. Na delovnem srečanju je beseda tekla o gradnji novega hotela v Ajdovščini, ki bo zrasel v nekdanjem Jochmannovem mlinu. Ministru so bili predstavljeni načrti in možnosti, ki jih bo hotel nudil tako domačinom kot turistom. Minister je svoj obisk Ajdovščine nadaljeval v podjetjih C-Astral in Pipistrel, ki slovita po svojih visokotehnoloških razvojnih uspehih. Minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek pa se je v sejni sobi seznanil z razvojnimi projekti Občine Ajdovščina, ki sta jih predstavila Janez Furlan in Nejc Kumar z oddelka za razvojne zadeve ob prisotnosti podžupana Matjaža Bajca.

»Prepričan sem, da bomo po uspešnih delovnih srečanjih utrdili dobro sodelovanje z državo in prejeli dovolj podpore za udejanjanje naših zastavljenih projektov, ki bodo tako našim gospodarstvenikom kot tudi občanom še naprej utirali nove razvojne priložnosti in s tem krepili visoko kakovost bivanja,« je ob bok delovnih srečanj izpostavil župan Tadej Beočanin.