Počitnice so blizu

datum: 10.06.2024
kategorija: Novice

Začel se je predzadnji teden pouka in misli šolarjem že bežijo na počitniška doživetja. Domače organizacije, ki prirejajo počitniška doživetja, pa so v zadnjih pripravah, programi so razpisani in se polnijo. Staršem, ki potrebujete poletno varstvo, priporočamo, da pohitite s prijavami.

Športne počitnice 2024, ki jih na ajdovskem bazenu prireja Zavod za šport Ajdovščina, so skorajda razprodane. V 14 različnih športnih kampih je le še sem in tja kakšno prosto mesto.

Počitniška doživetja pripravlja tudi Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina. Odprte so prijave za letovanja v Nerezine in v Piran. Vabijo pa tudi na zabavne delavnice, ki bodo potekale skozi vse poletje, tako po krajevnih skupnostih, kot v MKC Hiša mladih. Letošnja novost pa je druženje mladih, delavnice so namenjene mladostnikom, starejšim od 15 let, potekale bodo v sproščenem vzdušju, mladim bo ponujen prostor za odprt in iskren pogovor.

Zabavno pa bo med počitnicami tudi v MKC Hiši mladih v Ajdovščini. Posebnost letošnjega počitniškega programa MKC Hiše mladih je Mladinski tabor za mladostnike, ki bo potekal takoj po zaključku šole, v zadnjem junijskem tednu. Počitnikarji bodo dvakrat prespali v hostlu, predvsem pa zabavno preživeli prosti čas na različnih delavnicah in animacijah. MKC Hiša mladih pa za mlajše otroke ponuja tudi počitniško varstvo, ki bo v napovedanih terminih v juliju in avgustu potekalo ob delavnikih med 7. in 16. uro. Prijave so obvezne tako za Mladinski tabor za mladostnike kot za počitniško varstvo.

Tudi Garaža vabi otroke in mlade, da počitnice preživljajo v Garaži. Program delavnic v garaži je zasnovan na inovativnem prenosu znanja in dediščine na igriv in ustvarjalen način. Posamezna program traja 5 dni in je namenjen učencem nižjih razredov. Prijave so obvezne, podrobnosti pa najdete na spletni strani Garaže.