Srečanje krvodajalcev v Vipavskem Križu

datum: 09.06.2024
kategorija: Novice

Srečanje krvodajalcev v Vipavskem Križu

V živahnem Vipavskem Križu je včeraj zvečer potekalo tudi tradicionalno srečanje krvodajalk in krvodajalcev. Jubilantom je Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina ob tej priložnosti podelilo priznanja. Za njihovo nesebično darovanje te življenjske tekočine se je krvodajalkam in krvodajalcem zahvalil tudi podžupan Občine Ajdovščina Matjaž Bajec.

Podžupan Matjaž Bajec se je v svojem nagovoru zahvalil krvodajalkam in krvodajalcem.Zbrane krvodajalke in krvodajalce je najprej nagovoril predsednik Območnega združenja Rdečega križa Ajdovščina Alfonz Krapež ter podelil priznanja in zahvale jubilantom, ki so kri darovali 10-krat, 20-krat ali 30-krat. Zahvalila se jim je tudi vodja Centra za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica Alenka Medvešček in v imenu ajdovske območne organizacije podelila priznanja za 40-krat, 50-krat in 60-krat darovano kri. Podžupan Matjaž Bajec je izročil najvišja priznanja – trije naši občani so kri darovali že 70-krat, eden 90-krat, gospod Robert Volk pa je kri daroval že 100-krat. Podžupan je v svojem nagovoru poudaril pomen te dejavnosti: »Podariti to življenjsko pomembno tekočino zato, da bo reševala življenja, je temeljno humano dejanje, je osnovno dejanje pomoči, ki prispeva k zdravju širše skupnosti. Prostovoljno krvodajalstvo imamo Slovenci v krvi, in na ta način zagotavljamo vse potrebe po krvi in krvnih derivatih v državi. Zaradi vas, spoštovane krvodajalke in cenjeni krvodajalci, smo bolj zdrava  in predvsem bolj človeška družba. Vi ste junaki, ki zagotavljate življenje.« Zahvalil pa se je tudi organizacijam, ki skrbijo, da je ta veriga, ki zagotavlja življenje, vedno sklenjena.

V kulturnem programu je nastopila Anika Horvat. Kulturni program srečanja sta prijetno popestrila popularna pevka z Obale Anika Horvat in Otroški pevski zbor Podružnične šole Vipavski Križ, po proslavi pa je sledilo še prijetno druženje na grajskem dvorišču živahnega Vipavskega Križa.