Pustimo odtis!

datum: 29.05.2024
kategorija: Novice

Še do konca tedna lahko obiščete Šivalnico v Vipavi in si ogledate čudovite stvaritve, ki nastajajo izpod rok učencev CIRIUS-a. Izdelki bodo tudi na prodaj.

Z nocojšnjim dobrodelnim večerom bo v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini vrhunec doživel festival Pustimo odtis, ki ga organizira Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava (CIRIUS), letos pod geslom Vse v krogu se vrti. Z organizacijo festivala želi CIRIUS osveščati širšo javnost in prispevati k uspešnemu vključevanju oseb s posebnimi potrebami v lokalno skupnost.

Festival PUSTIMO ODTIS javni dogodki 2024-page-001.jpgNamen festivala, ki se vedno odvija izven zidov CIRIUS-a, je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v lokalno skupnost in osveščanje širše javnosti o potrebah drugačnosti. Letos dogodek pušča odtis v Ajdovščini. Že od začetka tedna tako v okviru festivala potekajo dejavnosti v MKC Hiši mladih v Palah, še do konca tedna je moč obiskati Šivalnico, šiviljsko delavnico v kateri nastajajo unikatni izdelki izpod rok učencev CIRIUS-a, ki so tudi na prodaj.

Nocoj ob 19. uri se bo v Dvorani prve slovenske vlade začel dobrodelni večer letošnjega festivala Pustimo odtis, na katerem bo obeležena 25-letnica plesno-gibalne terapije in delovanja plesne skupine Vrtiljak. Mladim plesalcem iz CIRIUS-a se bodo na odru ajdovske dvorane prihajajo igralka Lara Jankovič, plesalki Tjaša Bucik in Patricija Črnkovič, plesna skupina GoKaos, po prireditvi bo v avli dvorane potekal še swing večer. Zbrane prostovoljne prispevke bodo namenili nadaljevanju plesno-gibalne terapije in razvoju plesne skupine Vrtiljak ter ostalim glasbenim projektom, ki jih izvajajo v centru.

Vabljeni, da tudi vi pustite svoj odtis z obiskom nocojšnjega dobrodelnega dogodka!