Na dvorcu Zemono predstavili nov produkt – Vipavsko culo

datum: 14.05.2024
kategorija: Novice

V ponedeljek, 13. maja, je na Dvorcu Zemono potekal dogodek EKO salon Okusi Vipavske, namenjen strokovni javnosti, na katerem je bil predstavljen tudi nov inovativni kulinarični produkt Vipavska cula, ki jo povezuje sedem priznanih hiš vipavske kulinarike.

zPoleg predstavitve ekoloških kmetij in pokušnje ekoloških vin je v okviru okrogle mize na dogodku EKO salon Okusi Vipavske tekla beseda o pomenu povezovanja med kmetijskim in gostinsko-turističnim sektorjem v luči spodbujanja ekološkega kmetovanja. Sledila je predstavitev novega produkta sedmih priznanih hiš vipavske kulinarike Vipavska cula. EKO grižljaje Vipavske cule ustvarjajo Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono, Penzion Sinji vrh, Gostilna Podfarovž, Gostilna Krhne, Turistična kmetija Arkade Cigoj, Gostilna Sivi Čaven in zGostilna Faladur. "Vipavska cula je nov produkt, gre za novost na slovenskem trgu. Pozvali smo osem gostincev, sedem se jih je odzvalo in zdaj imamo pravljično število. To je produkt, ki bo ponujal catering ali drugačne skupne nastope po Sloveniji in Evropi. Cateringi ne bodo standardni, ampak bodo pripravljeni predvsem po željah naročnika. S tem želimo vipavski gostinci pokazati, da nam je sodelovanje najpomembnejše in da se zavedamo, da smo skupaj močnejši. Prizadevali si bomo za uporabo ekoloških pridelkov, seveda pa to vselej ni mogoče. Catering pa je stoodstotno ekološki," je povedal idejni oče Vipavske cule chef Tomaž Kavčič.

Več o Vipavski culi, njenih okusih in kulinaričnih doživetij pa na tej povezavi