Tretje srečanje v znamenju bančništva

datum: 26.03.2024
kategorija: Novice

Tretje srečanje neformalnega kluba gospodarstvenikov zgornje Vipavske doline je tokrat potekalo na Planini

Odvilo se je že tretje srečanje neformalnega kluba gospodarstvenikov občin Ajdovščina in Vipava, katerega gostiteljica je bila Primorska hranilnica Vipava, d. d. Osrednja tema pogovora v uvodnem delu srečanja pa je bilo bančništvo.

Okrogla miza: moderator podžupan Matjaž Bajc, v pogovoru sta sodelovala direktor Primorske hranilnice Vipava Klemen Bajt in direktor računovodskega podjetja Taxa Mitja Premrl Gospodarstveniki iz obeh zgornjevipavskih občin so se na tretjem srečanju dobili na posestvu Guerila na Planini, gostiteljica je bila Primorska hranilnica Vipava, d. d., osrednja tema okrogle mize pa bančništvo. Neformalni klub gospodarstvenikov zgornje Vipavske doline je nastal na pobudo podžupana Matjaža Bajca, ki tudi koordinira srečanja, ter pod pokroviteljstvom obeh županov.  Vipavskega župana je tokrat s pozdravom nadomestil podžupan Jožko Andlovic. Goste pa je uvodoma pozdravil tudi župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin, vesel, da je ideja o tesnejšem sodelovanju med gospodarstvom in lokalno skupnostjo tako odlično zaživela in da se gospodarstvenici v lepem številu udeležujejo srečanj. Podžupan Matjaž Bajec je nastopil v vlogi moderatorja pogovora z direktorjem Primorske hranilnice Vipava Klemnom Bajtom in direktorjem računovodskega podjetja Taxa iz Ajdovščine Mitjem Premrlom. Največ časa so namenili kreditom, depozitom, investiranju, beseda pa je na koncu nanesla tudi na trajnostno naravnano in družbeno odgovorno podjetništvo. Za gospodartstvo zagotovo zanimiva tema je spodbudila vprašanja in komentarje gostov. 

Prihodnje srečanje bo potekalo v okviru širšega dogodka, v maju bo namreč v Ajdovščini ponovno potekal Gospodarski forum v organizaciji časnika Finance.