Primorska poje v petek pričenja svoje pevsko popotovanje

datum: 21.02.2024
kategorija: Novice

Ta konec tedna se pričenja zagotovo ena največjih manifestacij ljubiteljske kulture, 55. revija pevskih zborov Primorska poje. Pevsko popotovanje se v petek pričenja v Vili Vipolže, zaključilo pa se bo 11. maja v Šmarjah pri Kopru.

Mešani pevski zbor PrimorjeNa 35 koncertih letošnje 55. Primorske poje se bo predstavilo kar 213 različnih pevskih zasedb iz celotne Primorske, pa tudi zbori onkraj meja – tako iz Italije, kot s Hrvaške. Tudi pevke in pevci iz Ajdovščine bodo bogato zastopali barve naše občine na več koncertih, nastopilo bo kar 12 različnih zasedb iz naše občine. Tradicionalno bo enega od koncertov v revijalnem nizu gostil Vrtovin, vabljeni v soboto, 23. marca ob 20.00, v vrtovinsko dvorano krajevne skupnosti. Predstavili se bodo Ženski pevski zbor Slovenčice iz Tuzle, Moški pevski zbor Ivana Laharnarja s Planote, združena moški zbor Tabor in Vokalna skupina Stane Malič iz Opčin, Oktet Bori iz Postojne, Anakrousis Projekt iz Gropade in Vokalni ansambel Reunion iz Solkana.

Preverimo še kje bodo nastopili domači zbori. Že na prvem koncertu, ki bo v petek zvečer v Vitovljah, bo zazvenel Vokalni tercet Sestre Kobal z Ustja. MPZ Janez Svetokriški iz Vipavskega Križa se bo 1. marca predstavil v Štandrežu, Vokalna skupina Grlica z Budanj pa istega večera v Gropadi. 23. marca bo na koncertu v Števerjanu nastopil Mešani pevski zbor Primorje iz Ajdovščine, Oktet Castrum pa 6. aprila v kraju Jasen. V Trbižu bo 7. oktobra zapela Vokalna skupina Šumljak iz Budanj. V Knežaku bo koncert 13. aprila, tu se bosta predstavili dve domači zasedbi: Ženski pevski zbor Večernica in Moški pevski zbor Vinograd iz Vrtovina. 13. aprila bo v Črnem vrhu nad Idrijo nastopil Oktet Sotočje iz Črnič, isti večer bo koncert tudi v Štanjelu, tu se bo predstavil Moški pevski zbor Napev iz Batuj. 14. aprila bo v Hrpeljah nastopila Dramsko pevska skupina Zarja iz Ajdovščine, v Križu pa Mešani pevski zbor Duri iz Cola.

Podrobnosti o zagotovo največji zborovski prireditvi v Sloveniji si oglejte na spletišču Zveze primorskih pevskih zborov – 55. revija Primorska poje 2024