Počitniški kino vabi

datum: 19.02.2024
kategorija: Novice

Kaj pa Ester, romantični slovenski mladinski celovečerec

Šolarji in dijaki so v tem tednu zakorakali v zimske počitnice. Raznolike dejavnosti se bodo odvijale tudi v občini, počitniško druženje pripravljajo v MKC Hiša mladih, Ajdovski kino je v tem tednu obogatil ponudbo s filmskimi uspešnicami. V četrtek in petek, 22. in 23. februarja, si bo moč ogledati po kar tri filme na dan, med njimi tudi atraktivne uspešnice, kot sta slovenska komedija Gepack in glasbeni film Bob Marley: One love.

Nabor počitniških filmov je pester in žanrsko bogat, tako so v izbiri filmi za otroke in za odrasle, slovenski in tujejezični, skupno jim je, da so to aktualne filmske uspešnice. Ob kakovostni produkciji, ki jo zagotavlja nov laserski projektor in odlična zvočna kulisa, pa obiskovalci ob gledanju lahko grizljajo kokice. Počitnikarji in ljubitelji filma, vabljeni v kino:

22. 2. ob 16.00 ŠOLA ČAROBNIH ŽIVALI 2, družinska avantura, sinhronizirana v SLO

Po dveh letih se na velika platna vračajo čarobne živali. V nadaljevanju očarljive pustolovščine z animiranimi živalmi v nenavadni šoli, kjer otroci prejmejo čarobno žival, z naslovom Šola čarobnih živali 2, bomo tokrat spremljali priprave na muzikal. Pa bo šlo vse po načrtu?

22. 2. ob 18.00 KAJ PA ESTER?, romantični slovenski mladinski celovečerec

Nič ni za vedno. Razen ljubezen. In srednja šola. Sveža mladinska komedija Tosje Flakerja Berceta s Katjo Predan in Bojanom Cvjetićaninom v glavni vlogi. 

22. 2. ob 20.00 ČEBELAR, akcijski triler

V tej napeti akcijski zgodbi v glavnih vlogah nastopajo Jason Statham, Josh Hutcherson in Minnie Driver, ki vas bodo potegnili v globok svet skrivnostnih in izjemno močnih organizacij.

23. 2. ob 16.00 NINA IN JEŽEVA SKRIVNOST, otroški animiran film, sinhroniziran v SLO

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

23. 2. ob 18.00 GEPACK, slovenska komedija

V kinematografe prihaja GEPACK - celovečerni prvenec Žige Kukoviča, uveljavljenega ustvarjalca vsebin za družbena omrežja, ki zadnja leta prodira tudi v filmski svet. Gre za gverilski projekt, ki ga je v lastni režiji in ob popolni svobodi ustvarjanja posnel skupaj z ekipo mladih in zagnanih umetnikov. Cesta, očetov avto, štirje prijatelji in slepi potnik so elementi, ki jih v filmu prepleta Kukovič, ob tem pa spretno krmari med zabavnimi in napetimi prizori, ki bodo občinstvo nedvomno prikovali na sedeže.

23. 2. ob 20.00 BOB MARLEY: ONE LOVE, biografska drama

Biografska glasbena drama z naslovom Bob Marley (Bob Marley: One Love) slavi življenje in glasbo jamajške ikone, ki je navdihovala številne generacije s svojim sporočilom ljubezni in enotnosti. Na velikem platnu bomo lahko prvič odkrili Bobovo močno zgodbo o premagovanju stiske in potovanju za njegovo revolucionarno glasbo.