Že deveta zlata medalja za 'carja' med krofi

datum: 13.02.2024
kategorija: Novice

Na pustni torek ne smejo manjkati krofi. V Ajdovščini smo z njimi dobro znani, saj podjetje Mlinotest s svojimi carskimi krofi vsako leto podira rekorde. Na leto ocvrejo kar štiri milijone krofov, samo na pustni torek jih prodajo prek 200.000. Že deveta prejeta zlata medalja za carski krof je več kot zaslužena.

Slastni pustni krofi že vse od debelega četrtka dalje po tradiciji naznanjajo najbolj nori čas v letu, ko oblast prevzamejo maškare. Krofi pa postajajo vse bolj priljubljeni tudi izven pustnega časa. V podjetju Mlinotest jih na leto ocvrejo kar štiri milijone. Seveda največ prav na pustni torek, okrog 200.000. Njihov najbolj znan carski krof z marelično marmelado tehta 80 gramov, na letni ravni pa za proizvodnjo krofov porabijo 400 ton različnih sestavin. Preverjen recept z izbranimi kvalitetnimi sestavinami osvaja širom po Sloveniji. Skrivnost izjemnega okusa pustnih krofov ne izdajo do potankosti, pravijo pa, da se recept skriva v preudarnem izboru sestavim. »Verjamemo, da je naš marelični krof Car med krofi tako priljubljen predvsem zato, ker je zvest tradiciji, hkrati pa zanj izbiramo le najboljše sestavine. Ne le najboljšo moko, ki jo seveda meljemo sami, pozorni smo tudi pri izbiri jajc, marmelade, maščobe, v kateri jih cvremo, svoje pa prispevajo tudi skrivne kombinacije začimb,« sporočajo iz Mlinotesta.

Kakovost Mlinotestovim krofom priznavajo tudi na Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij, ki so carskemu krofu v okviru ocenjevanja podeliti že deveto zlato medaljo kakovosti za odlično svežo slaščico. Čestitamo!