Mlinarke v lovu za zgodovinskim mejnikom

datum: 10.01.2024
kategorija: Novice

Rokometna mrzlica že počasi trese mesto burje. To soboto se bodo Mlinarke podale v boj za zgodovinski mejnik. Na sporedu bo namreč osmina finala evropskega pokala EHF Cup. Vabljeni k navijanju!

Rokometni klub ŽRK Mlinotest iz Ajdovščine je v letošnji sezoni znova dejaven v evropskih pokalih. Po uspešno odigranih tekmah prvega in drugega kroga se v klubu te dni na polno pripravljajo na osmino finala evropskega pokala EHF Cip. To se bo odvilo ta konec tedna na ajdovskih Policah.  Žreb je Mlinarkam namenil zahtevnega nasprotnika, klub MSK Iuventa Michalovce iz Slovaške. Gre za izkušeno ekipo, ki je pred leti igrala tudi v ligi prvakov, trenutno pa so vodilne v MOL ligi. Slovakinje so zagotovo izkušena in težka ekipa, a tudi Ajdovke se ne predajajo vnaprej. »Ples kroglic nam je namenil slovaško Iuvento. Zavedamo se, da je nasprotnik zahteven, a verjamemo v svoje kvalitete. Žreb ni ugoden, sem pa prepričana, da si tudi Slovakinje niso želele dveh tekem z nami. Prepričana sem, da bodo tekme izenačene, potrebno bo narediti čim manj napak, saj menim da bo to ključni faktor za preboj v četrtfinale, ki si ga vsi zelo želimo,« je žreb komentirala Nuša Fegic, kapetanka ajdovskega Mlinotesta.

Rokometni spektakel bo ta konec tedna gostila dvorana na Policah, in sicer v soboto, 13. 1. 2024, ob 18.00. Povratna tekma sledi v nedeljo, 21. 1. 2024 na Slovaškem. V kolikor Mlinarkam uspe veliki met, bo to zgodovinski dosežek v bogati zgodovini ajdovskega kluba, kar se tiče tekmovanj v evropskih pokalih.

Vabljeni k navijanju!