V teku zbiranje predlogov za najboljše športne dosežke v letu 2023

datum: 08.01.2024
kategorija: Novice

Foto: STA

Športna zveza Ajdovščina zbira predloge kandidatov za prejem priznanj za športne dosežke v letu 2023. Letošnja novost je tudi podelitev priznanj trenerjem za uspešno delovanje ter dijakom za uspešno usklajevanje študijskih ter športnih obveznosti. Rok za oddajo predlogov je 26. januar.

Športna zveza Ajdovščina je objavila glasovanje za izbor kandidatov za priznanja Športne zveze Ajdovščina za športne dosežke v letu 2023. Kandidate za priznanja Športne zveze Ajdovščina lahko predlagajo klubi oziroma športna društva, druge športne organizacije, podjetja, vzgojno-izobraževalne ustanove, predsedstvo Športne zveze Ajdovščina, posamezniki. Pravico do prejema priznanja imajo posamezniki, posameznice ali ekipe, ki so člani društva v občini Ajdovščina in imajo stalno prebivališče v občini Ajdovščina ali v eni izmed sosednjih občin ter posamezniki in posameznice, ki niso člani domicilnega športnega društva, imajo pa stalno prebivališče v občini Ajdovščina, so v letu osvojenega rezultata, za katerega so bili predlagani, v uradnih tekmovalnih sistemih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, dopolnili 12 let oziroma 10 let, glede na določbe 32.člena Zakona o športu, ali so v letu osvojenega rezultata za katerega so bili predlagani v ostalih tekmovalnih sistemih dopolnili 12 let, srednješolci, ki obiskujejo štiriletni izobraževalni program med 15. in 19. letom starosti in so v preteklem letu dosegli vidnejši tekmovalni dosežek v uradno potrjenih tekmovalnih sistemih olimpijskega komiteja Slovenije na področju olimpijskih športnih panog, ki ima pomen za občino ali širšo skupnost, občan, ki ima stalno prebivališče v občini Ajdovščina ali v eni izmed sosednjih občin, je strokovno usposobljen za delo v športu in njegovi tekmovalci dosegajo vidne rezultate v okviru uradnih tekmovalnih sistemov potrjenih iz strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Rok za oddajo predlogov pošljite najkasneje do petka, 26. januarja do 12. ure. Slavnostna podelitev priznanj bo potekala v petek, 1. marca 2024 v Dvorani prve slovenske vlade s pričetkom ob 19.00.

Predlog za oddajo