Majhna dejanja za velik nasmeh

datum: 28.12.2023
kategorija: Novice

Zadnji četrtek v letu je minil v znamenju dobrodelnosti. MDPM Ajdovščina je na pobudo Občine Ajdovščina v sodelovanju z Zavodom Beta, VDC Ajdovščina – Vipava in Društvom Tomos Klapa Ajdovščina organiziralo dobrodelen dogodek za ajdovske starostnike.

tProjekt je nastal na pobudo občine Ajdovščine, in sicer v sklopu Veselega decembra, v njem so poleg MDPM Ajdovščina sodelovali še Zavod BETA — program GARAŽA, VDC AJDOVŠČINA-VIPAVA ter DRUŠTVO TOMOS KLAPA AJDOVŠČINA. Cilj projekta je bil obdariti ajdovske organizacije, kot so DSO, HIŠA DOBRE VOLJE, HIŠA MALORCA, RDEČI KRIŽ, KARITAS, VDC s trajnostnim izdelkom, ki ga sami izdelamo od začetka do konca, in izbrana je bila klasična družabna igra domino.

Uspešno so dokončali več kompletov različnih velikosti, materialov in tehnik izdelave, vsak KOMPLET vsebuje 28 ploščic, ki so bili s strani Društva Tomos klapa Ajdovščina dostavljani omenjenim obdarovancem v Ajdovščini.

tMDPM Ajdovščina je tri decembrske sobote na Lavričevem trgu v Ajdovščini organiziral in izvajal otroške delavnice poimenovane Majhna dejanja za velik nasmeh, na katerih so majhni in veliki otroci olepševali ploščice domin. Vsakokrat so dogajanje na trgu popestrili plesalci ADC.

Koliko barvitosti, smeha, strasti, umetniške izraznosti je bilo moč najti v ustvarjalnem procesu v čarobnem vzdušju praznično odetega mestnega jedra. Mladi so s svojo srčnostjo, velikodušnostjo in plemenitostjo zavzeto kreirali darila z mislijo na obdarovane. »Z izbiro domin kot daril smo želeli podati sporočilo enotnosti in povezanosti, saj povezovanje ploščic simbolizira povezanost ljudi.

Priljubljena klasična družabna igra domino je polna elementov povezovanja. Prepoznali smo, da je povezovanje izjemno pomembno za NAŠO lokalno skupnost, saj prinaša številne koristi in bogati vse udeležene — tako tiste, ki obdarujejo kot tiste, ki so obdarovani  krepi občutke pripadnosti, sprejetosti, varnosti, medsebojne pomoči. To, da smo se vsi skupaj potrudili in dosegli skupno namero simbolizira moč ajdovske skupnosti. Tako kot se morajo ujemati ploščice domin, smo se medsebojno ujemali vsi sodelujoči, ko smo ustvarjali za skupni cilj,« je izpostavila strokovna sodelavka MDPM Ajdovščina Tereza Dolenc Rebek.

V preteklih tednih se je dogodilo mnogo majhnih dejanj in vsa so vodila v današnji dogodek obdarovanja, vodila so v velike nasmehe, ki jih je TOMOS KLAPA narisala na obraze obdarovancem.

Hvala vsem, ki so v projektu sodelovali. Navdušeni obrazi starostnikov povedo več, kot tisoč besed.