Dobrodelna licitacija slik

datum: 06.12.2023
kategorija: Novice

MDPM Ajdovščina vabi k dobrodelni licitaciji umetniških del.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina vabi k sodelovanju v dobrodelni akciji – licitaciji posebnih umetniških del, ki so nastala v sodelovanju ustanove, umetnice in otrok. Slike so na ogled v Hiši mladih v Palah, zbrana sredstva pa se v celoti namenja subvencioniranju terapij za mlade.

Iz Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina sporočajo, da se organizacija sooča s povečanim povpraševanje po  psihosocialni pomoči za mlade, ki se srečujejo z različnimi izzivi, kot so čustvene težave, travme, nasilje in drugi psihosocialni stresi. Pravočasna psihosocialna pomoč je ključna in potrebna storitev, ki prispeva k njihovemu duševnemu zdravju ter jim pomaga postati boljše in bolj samozavestne osebe. Žal pa si takšne oblike pomoči veliko družine ne more privoščiti.

Ker želijo zagotoviti enake možnosti vsem, so se na MDPM Ajdovščina odločili za prav posebno akcijo – licitacijo slik. Društvu jih je, skupaj z vsem materialom, v ta namen podarila slikarka Vesna Duval. Na njeno pobudo so otroci pod mentorstvom likovnih pedagoginj Silve Copič in Ines B. Mohorič slikarska dela umetniško nadgradili in jih pripravili, da najdejo svoj dom. Izklicna cena slik, v velikosti 50 X 70 cm, je 50,00 €. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena subvencioniranju terapij za mlade.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina: Verjamemo, da lahko skupaj mladim omogočimo svetlejšo prihodnost. Če ste pripravljeni prispevati z nakupom slik, vas prosimo, da nas kontaktirate na telefon: 041 490 360 ali mail: info@mdpm-ajdovscina.si. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.