Pravočasno najavite spremembe obratovalnega časa

datum: 05.12.2023
kategorija: Novice

Gostinci in kmetije, kjer sprejemate goste, imate pred koncem leta še opravek – če želite v prihodnjem letu poslovati tudi izven rednega obratovalnega časa, morate do konca leta občinski upravi najaviti urnik obratovanja za prihodnje leto.

Obratovalni čas gostiln in turističnih kmetij, kjer dnevno sprejemajo goste, se deli na redni obratovalni čas – to je čas med 6. in 22. uro – ter podaljšan obratovalni čas – sprejemanje gostov tudi izven rednega obratovalnega časa. Obvezno morajo do konca leta občinski upravi najaviti urnike obratovanja tisti obrati, ki so v letošnjem letu obratovali izven rednega obratovalnega časa ter tisti, ki nameravajo tako obratovati v letu 2024. Obratom, ki so letos poslovali v rednem obratovalnem urniku ter nameravajo tako obratovati tudi v letu 2024, pa tega ni treba.  

Obrazec za prijavo obratovalnega časa gostinskega obrata ali kmetije je objavljen na spletni strani Občine Ajdovščina, v zavihku Postopki in obrazci, pod naslovom Obratovalni čas gostiln in kmetij. Tu so objavljene tudi podrobnejše informacije o postopku. K vlogi za podaljšan obratovalni čas je potrebno priložiti še mnenje krajevne skupnosti ter soglasje lastnika, v kolikor gostinec ni lastnik objekta.