Doživet december vsem občankam in občanom

datum: 03.12.2023
kategorija: Novice

Veselo decembrsko vzdušje na Lavričevem trgu

Letos v praznično obdobje v pričakovanju novega leta v Ajdovščini vstopamo z bogatim programom v središču mesta, ki se nocoj pričenja s prižigom lučk – tudi te bodo zažarele v novih pravljičnih podobah. Če se bomo na prireditvah in sejmih v središču mesta srečevali vsi občani, pa bodo prazničnih doživetij polni tudi naši kraji okoli središča občine. Prazniki povezujejo, naj to v letošnjem decembru občuti sleherna občanka, občan naše občine!

Napoved letošnjega Veselega decembra v Ajdovščini je vzbudila veliko prijaznih odzivov in veselih pričakovanj. V središču naše občine se z nocojšnjim prižigom lučk pričenjajo praznična doživetja, ki jih bo okronalo silvestrovanje na prostem, z ansamblom Čuki v osrednji vlogi. Program Veselega decembra v Ajdovščini je bogat, prav tako številčna in pestra doživetja pa bodo v decembru potekala po drugih krajih v občini, živahno je v marsikaterem kraju že ta konec tedna.

Po mnogih domovih krajanov se v teh dneh družijo mladi in stari in ohranjajo tradicijo pletenja adventnih venčkov. Na delavnicah pa nastajajo tudi voščilnice in druge rokodelske umetnine, ki bodo risale nasmehe staršem, prijateljem, starostnikom in osamljenim. Tudi Miklavž bo obiskal domala vse kraje v naši občini – ponekod mu pripravljajo sprejeme, drugod je tradicija, da se sprehodi prav do vsake hiše v vasi. Po krajevnih dvoranah se bodo odvijale predstave za otroke, večje dvorane pa bodo gostile tudi praznične prireditve, zanimive za širšo publiko. V MKC Hiša mladih Ajdovščina bo zanimivo za mlade, tudi (pre)mlade, ki si želijo dobre zabave. V lokavški Dvorani Edmunda Čibeja bodo med drugim gostili koncert Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina in Evo Boto, še pred tem, 10. decembra, pa bo otroke, ki bodo v dvorani na predstavi Pravljica za škrate, prišel obiskat tudi Božiček. V Vipavskem Križu se bosta sredi decembra prepletla zaključek letošnjih Vinskih hramov in začetek Božične zgodbe, odprtje tradicionalne razstave jaslic. Na Otlici že napovedujejo letošnjo Bilanco leta, na Colu pa Novoletno proslavo …

Napovedi dogodkov v naši občini objavljamo v napovedniku (koledarček na desni strani, na mobilnikih pa spodaj, pod novicami). Organizatorji nam napovedi lahko sporočate na naš naslov obcina@ajdovscina.si, v zadevo pa zapišite, da želite objavo v koledarju prireditev. Širši napovednik dogodkov za občine v Vipavski dolini pa ureja tudi Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina.

Naj bo letošnji veseli december vesel in radosten za prav vsako občanko, vsakega občana v naši občini. Poskrbimo tudi za šibkejše v naši skupnosti, starostnike, osamljene. Delimo prijaznost in veselje, pa tudi kakšno dobrino s tistimi, ki ne zmorejo. Bodimo dobri drug do drugega. In - naj se pričakovanje prične!