Na obisku Ajdovščine evropski poslanec Matjaž Nemec

datum: 01.12.2023
kategorija: Novice

V petek dopoldan se je v Ajdovščini mudil evropski poslanec Matjaž Nemec s svojo ekipo. V občinski stavbi ga je sprejel župan Tadej Beočanin, obisk pa je nadaljeval z ogledom podjetja Incom, Hiše dobre volje in Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina.

tObčina Ajdovščina je prepoznana kot nosilka številnih dobrih praks, ki privlačijo raznolike deležnike. Prav danes se je na ogledu dobrih praks mudil evropski poslanec Matjaž Nemec. V občinski sejni sobi ga je sprejel župan Tadej Beočanin in mu s svojo ekipo predstavil dosedanje in bodoče projekte, ki jih občina Ajdovščina snuje na več področjih. Obeta se Expo Vipavske doline, Park znanja in drugi projekti, za katere si občina Ajdovščina nadeja tudi podporo s strani države in Evropske unije. Tovrstna srečanja so todlična priložnost, da udejanjimo in zasnujemo trdne poti sodelovanja med lokalno in državno oblastjo, je ob srečanju izpostavil župan Tadej Beočanin.  »Veseli smo današnjega obiska evropskega poslanca Matjaža Nemca, saj so tovrstna srečanja odlična priložnost za snovanje bodočih projektov, ki posegajo različna vsebinska področja in so povezana v dolgoročni razvoj naše skupnosti, kot je denimo področje kmetijstva, razvoja in raziskav s področja izobraževanja in splošno kvalitete življenja na našem območju. Prihajamo namreč na točko, ko postajamo tudi na evropskem parketu igralec in tukaj bo sodelovanje z evropskim poslancem pomagalo pri tem, da se še lažje uveljavimo v velikih evropskih zgodbah, v velikih evropskih projektih.« Evropski poslanec Matjaž Nemec je pohvalil neverjeten preboj, ki ga je Ajdovščina deležna. »Vsakič znova in vsakič z veseljem se vračam v Ajdovščino, ki postaja sinonim za razvoj ne zgolj regije pač pa tudi Slovenije nasploh. Ponosen sem, da lahko Ajdovščino prikazujemo kot primere dobre prakse, ne samo zaradi tega, ker je ozrta v prihodnost, ampak zlasti zato, ker daje ljudem kakovost bivanja kot si ga drugod po Evropi samo želijo.«  

tSvoj obisk je evropski poslanec nadaljeval z ogledom uspešnega ajdovskega podjetja Incom, prisrčno dobrodošlico so mu pripravili v našem dnevnem centru Hiša mladih v Palah, kjer starostniki krepijo kvalitetno starost s številnimi aktivnostmi, obisk pa je zaključil z mladimi. Dijakinje in dijaki Srednje šole Veno Pilon so z aktivno držo še enkrat več dokazali, da je vedoželjnost tista, ki utira mnogo uspešnih poti.