Zlati glasovi ajdovskih pevcev

datum: 30.11.2023
kategorija: Novice

Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel

Trije ajdovski zbori so na regijskem tekmovanju v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti prejeli prestižna priznanja. Zlato priznanje je prejel Moški pevski zbor Srečko Kosovel, Oktet Sotočje in Mešani mladinski pevski zbor, ki je osvojil tudi posebno nagrado za najbolj obetavno zasedbo. Čestitamo!

Moški pevski zbor Srečko Kosovel V letošnjem novembru je bilo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Slovenije organiziranih šest regijskih tekmovanj za odrasle pevske sestave. Skupaj se je predstavilo 61 zasedb, ki so v preteklih dveh letih s svojimi nastopi presegli območno kakovostno raven. Za marsikatero zasedbo je bil ta nastop prvi preizkus na regijski ravni in s tem velik korak v njihovem kakovostnem razvoju, nekaterim pa je to preizkušnja pred prijavami na druga državna in mednarodna tekmovanja.

V nedeljo 26. novembra je v dvorani Glasbene šole Postojna, potekalo Primorsko regijsko tekmovanje v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti območne izpostave Postojna. Nastopilo je 9 pevskih zasedb, med njimi so bile tudi tri zasedbe iz Vipavske doline Moški pevski zbor Srečko Kosovel, Oktet Sotočje in Mešani mladinski pevski zbor Srečko Kosovel. Da smo bili priča pravi poslastici zborovskega prepevanja priča tudi dejstvo, da je tri članska komisija v zasedbi Andreja Martinjak, Oktet Sotočje Petra Grassi in Mateja Černic, podelila šestim zborom zlato priznanje (od 80 do 90 točk) in tri zlata priznanja z odliko (od 90 do 100 točk), Naši trije zbori so se izkazali vrhunsko, kljub nekaj odsotnosti pevcev zaradi bolezni. Moški pevski zbor Srečko Kosovel z zborovodjem Andrejem Makorjem je prejel zlato priznanje in posebno nagrado za najboljšo izvedbo sodobne izvirne slovenske skladbe napisane od leta 1987 do danes, Oktet Sotočje in njihov umetniški vodja Jani Klančič, je tudi prejel zlato priznanje in posebno nagrado za najboljšo malo pevsko skupino. Naš oz. tudi na tekmovanju najmlajši sestav Mešani mladinski pevski zbor in zborovodkinja Petra Habjanič Gregorc je s svojim suverenim nastopom presenetil strokovno komisijo in prejel zavidljivih 89 točk in s tem zlato priznanje ter posebno nagrado za najbolj obetavno zasedbo.

Čestitke vsem pevkam in pevcem ter Andreju, Janiju in Petri za njihovo predano delo in ubrano petje.