Letošnji december bo v Ajdovščini veseli december!

datum: 22.11.2023
kategorija: Novice

V središču Ajdovščine se letos obeta pravo decembrsko vzdušje. Pester program se obeta otrokom, mladim, ter vsem, željnih zabave in prazničnih utrinkov. Poskrbeli smo za prihod dobrih mož, ustvarjalne delavnice in predstave za otroke ter koncerte odmevnih slovenskih glasbenikov – za bučen skok v novo leto bodo poskrbeli Čuki!

tV Ajdovščini smo letos obogatili praznični nabor vsebin za vse občanke in občane. Pod okriljem organizatorjev CAE Events bodo mestne ulice in glavni trg zasijali v pravem decembrskem čaru. Obogatena je ponudba praznične okrasitve, tako bodo ulice in pomembne mestne znamenitosti sijale v soju prazničnih luči. Ne zgolj okrasitev, pester bo tudi veselodecembrski program, začenši s prižigom lučk, v nedeljo, 3. decembra, ob 17. uri. Program bodo popestrili učenci OŠ Danila Lokarja pod taktirko Petra Avbarja, ki pripravlja pravi praznični spektakel s predstavo Prižgimo luč, ljudje. Na ta dan se bo odvil tudi novoletni dobrodelni bazar. Vseskozi bo kulturno obogateno tudi dogajanje v že tako pestrem repertoarju Dvorane prve slovenske vlade. Obetajo se odmevni stand-upi in čarovniški šov: Iluzija, Fejmiči: Sama sta najboljša, Žan Papič in Gašper Bergant, v okviru Larinega abonmaja prihaja Gojmir Lešnjak Gojc s predstavo: Moj život je ROKentROL, na predzadnji dan novega leta pa še Domen Valič z monokomedijo Žigolo. Dvorana prve slovenske vlade bo gostila tudi druge dogodke, kot so predstave pod okriljem MKC Hiša mladih in JSKD za otroke ob prihodu Miklavža, božička in Dedka mraza. Pestra ponudba se tobeta tudi s filmsko in kino produkcijo: na platnu se bodo vrtele odmevne filmske uspešnice – Baribe, Šepet metulja, Oppenhemier in drugi. Bogato bo glasbeno dogajanje, Glasbena šola Vinka Vodopivca pripravlja novoletni koncert, ob dnevu samostojnosti in enotnosti pa bodo odmevali zvoki Pihalnega orkestra Burja z gostjo Evo Boto. Vseskozi bo veseli december krepil dobrodelno noto. Vsako soboto bo med 10. in 12. uro na Lavričevem trgu pod okriljem MDPM Ajdovščina potekalo izdelovanje daril, ki jih bomo namenili v dobrodelne namene. Ob koncu vseh delavnic bo Društvo Tomos klapa Ajdovščina vsa nastala darila odpeljala do starostnikov in drugih pomoči potrebnih. Vabljeni otroci in starši, da s kreativnostjo in veliko dobre volje pristopite k projektu, ki bo otoplil srca tistih, ki so se znašli v stiski ali potrebujejo le topel in iskren pogled. Pri tem sodelujejo tudi Duštvo Tomos klapa Ajdovščina

 

Bogat program bo ves december na voljo tako mladim, otrokom kot tudi staršem ter tistim, željnih zabave in pravega decembrskega čara. Okusili boste lahko praznične dobrote lokalnih pridelovalcev na stojnicah, se zabavali ob pestri koncertni ponudbi, manjkalo ne tbo niti drsališče, ki bo odprto ob ponedeljkih, torkih, sredah in četrtkih od 15. do 19. ure ter ob vikendih, praznikih in počitnicah od 14. do 22. ure. Vrhunec bo silvestrovanje na prostem s skupino Čuki, še pred tem pa bodo koncertno dogajanje popestrili: Challe Salle, Batista Cadillac in skupina Primavera.

Naj se predpraznična evforija začne!