Zeleno osvaja

datum: 22.11.2023
kategorija: Zelena Ajdovščina

Šestošolci z Waldorfske šole bodo posadili drevo, ob OŠ Danila Lokarja raste šolski vrt, srednješolci pa bodo sami poskrbeli za spomladi zasajen nasad sivke pred šolo. Trajnostni projekt Zelena Ajdovščina navdušuje in spodbuja k lastnim aktivnostim.

tŽe pred časom se je na Občino Ajdovščina obrnila Urška, vodja programa Mladost na burji, ki je prenesla željo šestošolcev iz Waldorfske šole. Pod mentorstvom svoje učiteljice Ksenije Francetič so namreč celotno lansko šolsko leto opazovali drevesa in v dnevnike redno zapisovali svoja opažanja. Drevesa so tudi narisali in pripravili razstavo v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina. Za zaključek tega celoletnega projekta pa so si zaželeli tudi sami posaditi drevo ter skrbeti zanj in opazovati, kako raste in se razvija. Drevo je že izbrano, pa prostor tudi – eno od dreves iz projekta Zelena Ajdovščina bo zasajeno že to soboto in bo raslo v parku pred Waldorfsko šolo.

Na travniku ob OŠ Danila Lokarja  je bil v septembru prvič prekopan šolski učni vrt, ki bo v vsej svoji pestrosti prvič res zaživel prihodnjo pomlad. Zanj bodo skrbeli šolarji, medtem ko bodo različne dejavnosti, ki se bodo odvijale v učnem vrtu, namenjene vsem. Dijakinje in dijaki Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina pa bodo sami poskrbeli za sivko, ki je bila okoli njihove šole zasajena v sklopu projekta Zelena Ajdovščina. Vrtnarji Komunalno stanovanjske družbe jim bodo z veseljem nudili vse nasvete, dijake pa v teh dneh čaka prvo delo, sivkine grmiče je potrebno pred zimo temeljito obrezati, da bodo spomladi znova košato pognali.