Tradicionalni slovenski zajtrk na Ajdovski tržnici

datum: 08.11.2023
kategorija: Novice

V novembru obeležujemo dan slovenske hrane, otrokom pa postrežemo tradicionalni slovenski zajtrk. V podporo temu odmevnemu projektu tudi letos Drugo soboto na Ajdovski tržnici posvečamo domačim dobrotam za zdrav zajtrk in prav posebej kruhu.

tTradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bodo v šolah in vrtcih otrokom letos postregli 17. novembra, tokrat poteka z naslovom "Kruh za zajtrk – super dan!" Že vsa leta, odkar poteka ta projekt, so v zajtrk vključeni kos kruha z maslom in medom, kozarec mleka in jabolko, ki predstavljajo našo tradicionalno hrano, pridelano doma. Letos je v ospredju kruh, preprosto živilo, ki otrokom približa zajtrke brez industrijsko predelane hrane in nezdravih dodatkov. Sveže pečen domač kruh, včasih še topel in dišeč, je del redne sobotne ponudbe na Ajdovski tržnici. Tokrat, ko posebno pozornost namenjamo zdravim živilom za zajtrk, bo ponudba kruha še posebej bogata.

Druga sobota na Ajdovski tržnici zato vabi, da v soboto, 11. novembra, med 9. in 11. uro skupaj uživamo v razkošju svežega domačega kruha. Seveda bodo na tržnici na voljo tudi vse druge dobrote za tradicionalni zajtrk: lokalni med, jabolka iz Vipavske doline in lokalni mlečni izdelki. Kot običajno boste na stojnicah Ajdovske tržnice lahko izbirali med ponudbo sveže zelenjave in sadja, domačih suhih mesnin, mlečnih, sadnih in zeliščnih izdelkov ter drugih domačih dobrot.

Z dobrim domačim kruhom bo na Ajdovski tržnici tesno povezana tudi ponudba ekološko pridelanih mok v četrtek, 16. novembra, med 7. in 12. uro. V okviru promocije ekološkega kmetovanja, ki se izvaja v okviru projekta LAS Prehod na sonaravno oskrbo s hrano, boste lahko spoznavali in tudi kupili različne ekološko pridelane moke za najboljšo domačo peko. Prazniki so blizu. Čas je za nakup prave moke za domače sladice in praznični kruh.

Pridite in podprite lokalne pridelovalce. Ajdovska tržnica postaja vse bolj živahna, ponudba je vse bogatejša in vsak lahko najde nekaj zase. Pa še prijatelje srečaš …

Se vidimo na Ajdovski tržnici!

URNIK TRŽNICE

četrtek    7.00 – 12.00

sobota     7.00 – 12.00

 

Lokarjev drevored 10, 5270 Ajdovščina

trznica@ajdovscina.si, 05 365 91 06

trznicanaborjacu.si/ajdovska-trznica/