Mali princ osvaja primorske šolarje

datum: 21.10.2023
kategorija: Novice

Mali princ se vrača na oder Dvorane prve slovenske vlade. V nedeljo zvečer za širšo javnost, v ponedeljek in torek pa za zaključene skupine. Glasbena predstava Petra Avbarja, po predlogi Antoinea de Saint-Exupéryja, v izvedbi gledališčnikov in pevskega zbora OŠ Danila Lokarja, je osvojila primorske šolarje.

mali princVse je že pripravljeno za vrnitev Malega princa na oder Dvorane prve slovenske vlade. Predstava bo v nedeljo, 22. oktobra, ob 18. uri, vendar pozor – vstopnice si vnaprej rezervirajte na tej povezavi! Otroci do 12. leta imajo brezplačen vstop, odrasli pa bodo za vstopnico odšteli 4 evre.

Idejni snovalec odrske priredbe Saint-Exuperyievega Malega princa je Peter Avbar, nastopajo gledališčniki in pevci Osnovne šole Danila Lokarja. Predstava je bila premierno predstavljena v letošnjem marcu. Peter tudi pri Malem princu ohranja svoj prepoznavni umetniški vtis – poudarek je na igri, interpretaciji odličnih songov in koreografiji, ob minimalistični scenografiji in simbolnih kostumih. Poudarjena je osrednja misel zgodbe – dolgo je potoval Mali princ, da je odkril skrivnost, ki se skriva v srcu …

Mali princ bo gostoval v Dvorani prve slovenske vlade v oktobru, decembru, pa tudi v januarju. Po ena predstava bo vsakič namenjena širši javnosti – 22. oktobra in 6. decembra ter 24. januarja, vsakič ob 18. uri, z obveznimi vnaprejšnjimi rezervacijami. Posamezni predstavi za javnost pa sledijo zaključene predstave za skupine. Tako si bodo v ponedeljek in torek, 23. in 24. oktobra, Malega princa ogledali šolarji iz Vrtojbe, Šempetra, Črnega vrha, Nove Gorice (OŠ Fran Erjavec) in Cola. V decembru in januarju pa bo sledil niz ponovitev za šole od Bovca do Krasa. Vse napovedani termini so že polni. Šolske skupine z veseljem prihajajo v Ajdovščino na predstavo, obisk pa izkoristijo še za ogled najlepših znamenitosti našega mesta. Mali princ je torej odlična promocija za naše mesto.