Se pokrovčke še zbira?

datum: 18.10.2023
kategorija: Novice

Rdeči križ Ajdovščina vabi k zbiranju plastičnih pokrovčkov, s katerimi so uspeli v dobrega pol leta zbrati več kot 600 evrov, ki jih bodo namenili za hipoterapije otrok iz CIRIUS Vipava.

Marsikdo žal misli, da se pokrovčkov ne zbira več, da se to ne splača, pa čeprav zahteva tako malo truda. S pomočjo vseh, ki še pridno zbirate, nam je uspelo v dobrega pol leta zbrati 623 evrov, ki jih bomo namenili za hipoterapije otrok iz CIRIUS Vipava. Pri transportu pokrovčkov iz zbirnega centra pod Dolgo Poljano do predelovalnega obrata Omaplast iz Grosupljega nam je pomagalo podjetje Nabergoj transport d.o.o. iz Ajdovščine, za kar se mu v RK najlepše zahvaljujemo. Prav tako se iskreno zahvaljujemo KSD Ajdovščina in prostovoljcem za vso pomoč pri zbiranju.

Lepo vas vabimo, da še naprej vztrajate in zbirate pokrovčke ter jih odlagate v zbirnem centru, na RK Ajdovščina, v Sparu, Mercatorju, vrtcu, in šolah. Še naprej bomo sredstva namenjali bolnim otrokom iz lokalnega okolja.

V poštev pridejo vsi plastični pokrovčki, ki imajo oznako PP ali PE: pokrovčki vseh vrst plastenk, začimb, mleka, jogurta, sokov, sladke smetane, kislega zelja ali repe, nutele, tekočega pralnega praška, mehčalca, avtomobilskih olj, zdravil, zobne paste, kozmetike, čistil, plastični deli Kinder jajčka… Niso pa ustrezni prozorni plastični pokrovčki kisle smetane, margarine, namazov, skute, sladoledov, ovitki CD-jev, kovinski pokrovčki…

Hvala vsem, ki pridno ločujete in pomagate!

Rdeči križ