Mladinski svet že 20 let za podporo mladim

datum: 14.10.2023
kategorija: Novice

V Mladinskem kulturnem centru Hiša Mladih so v petek obeležili dve desetletji delovanja Mladinskega sveta Ajdovščina. Zbrane sta nagovorila predsednik MSA Lan Žvanut in župan Tadej Beočanin, ki je Mladinskemu svetu ob obletnici podelil županovo jubilejno priznanje. Čestitamo!

tDvajseto obletnico Mladinskega sveta Ajdovščina so mladi obeležili v petek v MKC Hiša mladih. Leta 2003 je skupina mladih iz občine Ajdovščina verjela, da lahko za mlade in mladinske organizacije naredijo nekaj več, da jim lahko zagotovijo da so slišani, upoštevani in podprti. Ustanovili so Mladinski svet Ajdovščina. Mladi iz organizacije so poskrbeli, da je bila občina Ajdovščina prva občina, ki je dobila Strategijo za mlade, poskrbeli so, da se je zgradil Mladinski center, svoje moči in znanje pa so porabili še za veliko drugih ustvarjalnih idej in akcij. S slovesnostjo so obeležili vidne dogodke, ki so zaznamovali njihovo delovanje, zbrane sta nagovorila predsednik MSA Ajdovščina Lan Žvanut in župan Tadej Beočanin, ki je mladim za 20-obletnico delovanja MSA podelil županovo jubilejno priznanje. Ob tem je v svojem nagovoru izpostavil: »Kot Občina smo seveda ponosni, da Mladinski svet Ajdovščina že dve desetletji skrbi za podporno okolje na področju mladinske dejavnosti. Mladim nudi številne priložnosti, jim izkazuje podporo in spodbuja pri uresničevanju njihovih idej. Pod vašim okriljem se razvijajo mladinske organizacije, ste povezovalni člen med lokalno oblastjo in mladimi. Vaše poslanstvo ostaja, da usmerjate in spodbujate slehernega mladega, da se razvije v odgovornega in aktivnega posameznika, ki so mu omogočeni pogoji, da se lahko udejanji s svojimi željami, idejami in talenti

tOb tej priložnosti so bila podeljena tudi priznanja NAJ PRO100vol'c, ki so jih prejeli: Rebeka Koren, Špela Mužina, Iza Krajnc in članice in člani PGD Ajdovščina. Iskrene čestitke! »Gre za projekt, preko katerega želimo počastiti in obdariti tiste mlade, ki aktivno, nesebično in prostovoljno pomagajo,« so na slovesnosti izpostavili mladi. Dogodek so zaključili z okroglo mizo, na kateri so sodelovali ravnatelj Srednje šole Veno Pilon Andrej Rutar, Jaka Trilar, predstavnik Mladinskega sveta Slovenije in Lan Žvanut, predsednik Mladinskega sveta Ajdovščina. Pester vikend so mladi zaključili s sobotnim koncertom Škou šou z dobrodelno noto za podporo duševnemu zdravju.