V Ajdovščini bo prvi biotehnološki kampus

datum: 11.10.2023
kategorija: Novice

foto: Gartner arhitekti d.o.o

Podjetje Sartorius BIA Separations letos praznuje četrt stoletja delovanja. Obeležili ga bodo v četrtek, 12. oktobra 2023, z otvoritvijo novih poslovnih prostorov in predstavitvijo načrtov za gradnjo prvega biotehnološkega kampusa, ki bo zrasel v Ajdovščini. Zbrane bosta poleg vodstva podjetja nagovorila tudi župan Tadej Beočanin in predsednik Državnega sveta Marko Lotrič.

Na dogodku, v četrtek, 12. oktobra 2023, pa bodo s posebno razstavo prvič javno predstavili načrte za gradnjo Kampusa Sartorius v Ajdovščini, prvega tovrstnega na področju biotehnologije v Sloveniji, ki ga postavljajo po vzoru Sartoriusa v Nemčiji in drugih velikih tehnoloških podjetij. Večnamenski kompleks bo obsegal prostore in vsebino za administrativno, logistično, proizvodno, raziskovalno in izobraževalno delo. Dokončan bo predvidoma do leta 2030. Po projekcijah bo podjetje takrat preseglo 100 milijonov evrov letnih prihodkov in ustvarilo več kot 200 novih visoko plačanih delovnih mest.    

Na dogodku bodo prisotni tudi predsednik Državnega sveta Marko Lotrič, župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, dr. Joachim Kreuzburg, predsednik uprave družbe Sartorius, dr. René Fáber, generalni direktor družbe Sartorius ter dr. Aleš Štrancar, ustanovitelj in direktor podjetja Sartorius BIA Separations.