Na plavanje v zimski bazen

datum: 09.10.2023
kategorija: Novice

Poletje se je letos odločilo za nekoliko daljše poslavljanje – jasno vreme in visoke, še čisto poletne temperature, bodo še vztrajali. Se pa vseeno počasi pripravljamo na hladnejše čase – letno kopališče na Policah je že zaprlo svoja vrata. Že dober teden dni se hodi plavat v pokriti bazen, tudi savne so že segrete. Letošnje novosti: prenovljene kopalnice in nova finska savna!

Ajdovski pokriti bazen je odlična možnost za rekreacijo v mrzlih dneh. Voda je ogrevana, danes na primer meri 29°C. Bazen je primeren tako za vadbo vrhunskih ekip, kot za šolsko športno vzgojo, večina ajdovskih šolarjev se prav tu nauči pravilno plavati. Uporabljajo ga različne skupine za vadbe in krepitev zdravja ter rekreativci za svoje treninge, da se pa v njem tudi zgolj zabavno čofotati. Dimenzija bazena je 20 krat 10 metrov, glovina pa med 90 in 135 centimetri.

Letošnje novosti so popolnoma prenovljene sanitarije in tuši ter nova finska savna, ki sprejme 12 obiskovalcev, ob obstoječih infra in turški savni. Cene in programi ostajajo enaki lanskim. Ohranja se termine rekreativnega plavanja – ob torkih in četrtkih zjutraj med 6.10 in 7.10 ter ob sobotah med 12.00 in 13.00. Cena za urico plavanja je 3 evre. Bazen je sicer za ostale obiskovalce odprt ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih med 16.00 in 21.00 uro, ob sobotah pa med 14.00 in 21.00 uro. Ob sredah pa vodo segrejejo še za dve stopinji na prijetnih 31 stopinj, za rehabilitacijske vadbe ter za upokojence in malčke.

Prijazno povabljeni v savne in na bazen. Več informacij