Živahen konec tedna

datum: 09.10.2023
kategorija: Novice

Tek 100 ob Mrzli reki preplavil ajdovske mestne ulice.

Ta vikend je bil v Ajdovščini v znamenju športnega dogajanja. Tek 100 ob Mrzli reki je letos tekaško vzdušje prinesel na ajdovske mestne ulice in dodobra napolnil mestno jedro z odličnim vzdušjem, ljubitelji nogometa pa so na sobotno popoldne slavili zmago domačega kluba Primorje, ki je v derbiju z 1:0 premagalo sosednjo Gorico.

Športno društvo Tekači Vipavske je letos svoj znameniti tek 100 ob Mrzli reki prestavilo v središče mesta in z nekaj novostmi spletlo prijetno vzdušje tako za tekmovalce kot navijače. Dan prej je bilo moč v Dvorani prve slovenske vlade spremljati pogovorni večer o meji med rekreativnim in ekstremnim tekom. Na nedeljo pa se je na raznolike preizkušnje podalo več kot 300 prijavljenih tekačev. Največji izziv, tek na 100 kilometrov, je z najboljšim časom med ženskami premagala Nataša Robnik, v moški kategoriji pa Marko Tomažin. Odlično so se odrezala tudi podjetja Vipavske doline, ki so se pomerila v štafetah na 10 kilometrov, občinske barve je zastopala tudi štafeta Občinske uprave.

 

ND Primorje je slavilo zmago nad sosednjo Gorico. Športno je bila obarvana tudi sobota, ko je ajdovski nogometni stadion preplavila kar 1600 glava množica. Severnoprimorski derbi Primorja s sosednjo Gorico se je zaključil z zmago domačega Primorja, ki je povedlo z 1:0.