Bogata jesen v Lavričevi knjižnici

datum: 07.10.2023
kategorija: Novice

V oktobru se pričnejo pravljične ure v Lavričevi knjižnici

Lavričeva knjižnica Ajdovščina po živahnih poletnih počitnicah vstopa v bogato literarno jesen. Obeta se pestra ponudba dejavnosti s predstavitvami literarnih del, pravljičnimi urami igrami, tačkami pomagačkami in drugimi programi.

 V oktobru so tako napovedane kar tri literarne predstavitve. V torek zvečer bo v osrednji knjižnici v Ajdovščini predstavitev nove pesniške zbirke Milana Šelja, rojenega v Bodanjah, živečega v Londonu, z naslovom Jezik je ključ. 20. oktobra se knjižnica s prireditvijo odpravlja v Vrtovin, kjer se bodo poklonili stoti obletnici Janka Stibiela Vukasovića, Vrtovinca, ki je služil v avstro-ogrski mornarici, se v Bosni kot srbski dobrovoljec pridružil upornikom in vstopil v vojsko Kraljevine Srbije. Njegov čas in družbena vrenja opisuje IVAN VOGRIČ v romanu Drezanje v osje gnezdo. 24. oktobra pa bo v osrednji knjižnici literarni večer v poklon Marku Kravosu (Trst) v letu njegove 80-letnice.

Ob literarnih večerih pa knjižnica vabi tudi na bralna srečanja, v študijske krožke in projekte. Ponudba teh je resnično bogata. Otrokom od 4 do 8 let so tako namenjene pravljične ure, v Ajdovščini ob sredah ob 18.00, v Vipavi ob torkih ob 17.00 in v Podnanosu ob četrtkih dopoldan. Želja je, da otroci na pravljice prihajajo sami, starši pa naj si ta čas privoščijo kavico. Še mlajšim otrokom oziroma njihovim staršem je namenjen sklop srečanj Beremo v naročju staršev, srečanja bodo potekala ob sredah dopoldne, pričenši 11. oktobra. Za vse tiste otroke, ki jim črke in besede še delajo preglavice, pa ima knjižnica imenitno rešitev – program Beremo s tačkami poteka že nekaj let in otrokom pomaga izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti na način, da otrok bere psu. Povabljeni predvsem šolarji prve, pa tudi druge triade. Program bo v Ajdovščini potekal ob torkih in sobotah, v Vipavi pa ob četrtkih.

Za še več informacij o dejavnostih Lavričeve knjižnice Ajdovščina pa pobrskajte po knjižnični spletni strani.