Urejen odsek ceste v Gozdu

datum: 04.10.2023
kategorija: Novice

Na novo preplaščen odsek ceste skozi vas Gozd

V vasi Gozd se je pred kratkim zaključila manjša naložba v okviru rednega vzdrževanja občinskih javnih cest in poti. Del ceste skozi kraj, kjer je bil asfalt najbolj načet, je prekrit z novo asfaltno plastjo.

Dobrih 400 metrov odseka občinske ceste skozi naselje Gozd je na novo preplaščenih z asfaltno prevleko. Cesta je bila precej dotrajana, obnova pa je bila načrtovana v sklopu programa rednega vzdrževanja občinskih javnih cest in poti. Dela je v septembru opravilo podjetje Kolektor CPG, račun v približni vrednosti 15.000 evrov pa bo pokril občinski proračun.

Na bližnjem Colu pa so trenutno v izdelavi kamnite zložbe ob cesti za Vodice, na spodnji strani ceste. Dela opravlja domači mojster Silvester Kobal. Namen pa je razširiti cesto in omogočiti večjo preglednost ob vožnji skozi naselje ter s tem povečati prometno varnost. V prihodnje se bo na teh odsekih postavilo tudi odbojne ograje in odsevne smernike. V proračunu 2024 pa je že rezerviranih 100.000 evrov za nadaljevanje prenove ceste še od Cola do Vodic.