V Ajdovščino prihaja gimnastika

datum: 19.09.2023
kategorija: Novice

Gimnastična dvorana med veliko in majhno dvorano Športnega centra Ajdovščina

Gradnja gimnastične dvorane, ki je umeščena med malo in veliko dvorano Športnega centra Ajdovščina, teče po načrtih. Gradbeni del projekta bo zaključen do konca leta. Nato sledi nabava in montaža opreme, še pred koncem šolske sezone pa bo dvorana v uporabi.

Gimnastična dvorana bo nared v letu 2024.Objekt že stoji, fasada je izdelana, vgrajeno je stavbno pohištvo, tudi veliko del v notranjosti je že opravljenih. Trenutno se dokončuje napeljevanje instalacij, stene in stropovi dobivajo končno podobo, opravlja se keramičarska dela. Sledijo slikopleskarska in druga finalna dela ter montaža instalacij. V letošnjem letu bo urejena še okolica novega objekta – nasutje, polaganje asfalta, betoniranje temeljev za toplotno črpalko in podobno.

 

Takoj po novem letu bo pridobljeno uporabno dovoljenje, preko javnega naročila se bo nabavilo vso potrebno opremo, tako standardno, za različne servisne prostore, kot športno opremo za gimnastično telovadnico. Sredstva za ta namen so že rezervirana v proračunu prihodnje leto.

Direktor Zavoda za šport Uroš Pintar se veseli nove pridobitve, ki bo omogočila še več vadbe v Športnem centru Ajdovščina. »Gimnastično dvorano želimo zgraditi, da bi se otroci gibalno razvijali v pravi smeri«, pravi Uroš. Otroci so gibalno vedno manj sposobni, vse manj se gibajo zunaj doma, ne zadržujejo se na ulicah, še manj v naravnem okolju, ne zahajajo v gozd, ne plezajo po drevesih, večinoma so v zaprtih prostorih, kar se kaže tudi pri izvedbi osnovnih gimnastičnih vaj, kot sta npr. skok in preval. Gimnastična dvorana bo zagotovo pripomogla k boljšemu gibalnemu razvoju, saj je to osnova vseh športnih panog.  

Investicijo sofinancirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Fundacija za šport.