V Lokavcu se ureja še zadnji odsek ceste

datum: 13.09.2023
kategorija: Novice

Obsežni projekt širitve ceste in izgradnje pločnika v Lokavcu gre h koncu.

Projekt izgradnje pločnikov in širitve ceste v Lokavcu gre h koncu. Gradi se še zadnji odsek, od šole do križišča na Grajšku. Vsa gradbena dela bodo v celoti zaključena v šestih tednih.

 Projekt izgradnje pločnika od Paljkovš do Grajška je skupno delo Direkcije za infrastrukturo in Občine Ajdovščina, ki je s sodelovanjem želela pospešiti izgradnjo ter hkrati urediti še nekatera dodatna dela, ki niso povezana s širitvijo ceste ali izgradnjo pločnika. Ena pomembnejših pridobitev za prihodnje načrte je ureditev dovoza za bodoči vrtec tik ob šoli.  Pod dovozno cesto je že nameščena tudi vsa potrebna komunalna infrastruktura, da bo objekt vrtca enostavno priklopiti.

V urejanju je tako še zadnji odsek ceste – od šole do križišča na Grajšku. Cesta bo v tem delu razširjena, ob njej bosta tekla pločnika po obeh straneh, do mosta. Gradbena dela bodo v celoti zaključena v šestih tednih. Za nekaj časa – izbran je namreč že projektant za rekonstrukcijo osrednjega lokavškega križišča na Grajšku. Križišče bo razširjeno in preplaščeno z novo asfaltno prevleko, obnovljena bo vsa komunalna infrastruktura, ki teče pod njim, urejeni bodo pločniki, predvsem pa bo urejena smiselna in varna povezava na kolesarko. 

dostop do šole.pngV času gradbenih del je promet urejen s semaforjem. Za šolarje pa je urejen označen in varen peš dostop (na priloženi fotografiji). 

Varen prehod prek gradbišča za šolarje.