100 ob mrzli reki vabi podjetja na štafetnih 10

datum: 10.09.2023
kategorija: Novice

8. oktobra se bo po ulicah Ajdovščine odvila letošnja edicija ultra-tekaške prireditve 100 ob mrzli reki. Lani je dogodek prestavljajo in na koncu odpovedalo vreme. Letos pa prinaša celo vrsto novosti, nov zgodnejši termin, novo lokacijo – dogodek se seli v središče mesta in novo ponudbo - tudi promocijski štafetni tek za podjetja Vipavske doline.

100 ob mrzli reki je posebnost med ultra-tekaškimi prireditvami, saj tekači 100 kilometrov pretečejo v več krogih. Lani je dogodek kar dvakrat prestavilo in nato tudi dokončno odpovedalo vreme. Organizatorje, člane Društva Tekači Vipavske doline, to ni zaustavilo, prav nasprotno – z novim zagonom so začeli razmišljati kako lahko dogodek še izboljšajo.

 

Letošnja edicija 100 ob mrzli reki tako prinaša celo vrsto novosti. Če so tekači v preteklih letih krožili po obrobju mesta, se letos tek seli v bolj živahno, predvsem pa suho in zavetrno središče mesta. Mrzla reka ostaja, le da bo reko Vipavo nadomestil potok Lokavšček. No, tudi zgodnejši termin je vremensko prijaznejši – tek je napovedan za nedeljo, 8. oktober.

Bogatejša pa je tudi ponudba tekov. Poleg 100, 75, 50 kilometrskih tekov in štafet na vseh teh razdaljah Tekači Vipavske doline letos za popestritev 100 ob mrzli reki dodajajo še ekskluzivno promocijsko tekmo štafet podjetij Vipavske doline, s simbolno 10-kilometrsko razdaljo. Vsaka taka štafeta šteje 4 člane, od katerih mora biti vsaj ena tekačica (lahko pa je ženska kvota večja), vsak tekač preteče en krog, torej 2,5 kilometra. Štart teka bo ob 11. uri na Lavričevem trgu, kjer bo tudi menjava. Podjetja, ki bi želela sodelovati – dogodek je imenitna priložnost za mreženje ali druženje zaposlenih – se lahko prijavijo preko spletišča 100 ob mrzli reki, najkasneje do 30. septembra.