Pridobljeno gradbeno dovoljenje za športni park v Skriljah

datum: 08.09.2023
kategorija: Novice

V Skriljah bo zrasel športni park

Tudi Skrilje bodo dobile urejen večnamenski prostor za druženje krajank in krajanov ob športnih in družabnih aktivnostih ali pa na kulturnih dogodkih na prostem. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, sredstva za gradnjo športnega parka v Skriljah pa so rezervirana v občinskem proračunu v prihodnjih letih.

Tako bo izgledal Športni park SkriljePark bo zrasel na vhodu v vas, nekoliko naprej od pokopališča, vendar še v spodnjem delu vasi. V naravi gre za z drevjem zaraščen teren, ki se dviga proti vzhodu, na jugu pa je zamejen s strmo skalnato brežino. Ob večnamenskem igrišču dimenzije 28,40 x 15,20 m bo urejen tudi družabni prostor z mizami, klopmi in letno kuhinjo ter kotiček z otroškim igrali in fitnes orodji. Med športnim in otroškim igriščem bodo urejene betonske tribune oziroma zatravljene brežine. Na koncu športnega igrišča bo urejen manjši prireditveni oder. Predvidena je tudi izgradnja večnamenskega objekta v dveh etažah, ki pa bo imel dodatno funkcijo – naslonjen na brežino bo preprečeval zdrse zemljine. Območje bo dostopno gibalno oviranim, sem bodo napeljani komunalni vodovodni, kanalizacijski in električni priključki.

Objekt v športnem parku Skrilje, ki bo imel dodaten namen, naslonjen na brežino bo preprečeval zdrse zemljine Gre torej za obsežen projekt, ki bo grajen po fazah. Gradbeno dovoljenje za izgradnjo parka je pridobljeno, sredstva pa so rezervirana v proračunu Občine Ajdovščina v prihodnjih letih. Sledi objava javnega naročila za izbiro izvajalca za prvi del, gradbeni stroji pa bodo na lokaciji v Skriljah zaropotali predvidoma v začetku prihodnjega leta.