Vedno nasmejana in ustvarjalna Hiša dobre volje

datum: 03.09.2023
kategorija: Novice

Srednješolci na obisku v Hiši dobre volje.

Pa naj še kdo reče, da je življenje pestro le v mladosti, da v starosti ni zanimivo, ker se nič ne dogaja, da je dolgočasno in osamljeno. Morda, a nikoli v Hiši dobre volje, kjer vedno poskrbimo za to, da je vsem lepo v najboljši družbi in da je vsak aktiven po svojih močeh.

Obisk dijakov Predšolske vzgoje Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina in uporabnikov Varstvenodelovnega centra Ajdovščina – Vipava

V Hiši dobre volje so vedno veseli obiskovVeseli in hvaležni smo, da so nas pred počitnicami obiskali ajdovski srednješolci. Z našimi dobrovoljci in dobrovoljkami so igrali različne družabne igre, se pogovarjali in telovadili. V njihovi mladostni družbi smo se tudi mi, ki imamo celo leto počitnice, počutili vznemirjeni! Zelo so nas razveselili tudi uporabniki VDC-ja Ajdovščina, ki so v našo Hišo prinesli še dozo dobre volje več. Skupaj smo preživeli prekrasen čas in že načrtujemo nova srečanja!

Obiranje in proizvodnja Hišnih sadov

Priprava čajev za zimoNaši dobrovoljci in dobrovoljke imajo Hišo dobre volje radi kot svojo lastno hišo in zanjo skrbijo kot za svojo, tudi za zasaditve v našem atriju. Seveda nismo sadili le za okras, pač pa si prizadevamo, da kaj tudi pridelamo. Tako smo se letos kljub vsem vremenskim neprilikam razveselili naših prvih paradižnikov - res da prav veliko šalše ne bomo skuhali, ampak … nekje je treba začeti!  Okoli naše Hiše pa se bohotijo tudi razne dišavnice in začimbe, tako da smo imeli celo poletje polne roke dela s pripravo čajnih mešanic iz mete, ameriškega slamnika, kamilic … Mi smo pripravljeni na zimo! Iz sivke, ki krasi našo okolico, pa smo ustvarjali dišeče sivkine žakeljčke. Ali bodo dišavili tudi vašo omaro?

Uporabnica Hiše dobre volje, ki je vešča v pripravi burekov. Pekarna Hiše dobre volje vedno v zagonu

Ljubezen gre res skozi želodec! Prav zato v Hiši dobre volje pogosto diši in če pridete k nam, boste zagotovo jedli kaj dobrega, z ljubeznijo začinjenega in po starem z rokami izdelanega.  Tako smo metrske piškote izdelali kar na mesoreznico in dolgo časa uživali ob njih. Ker imamo v svojih vrstah tudi pravo profesionalko v pripravi burekov in pit, ne uživamo le ob jedi, pač pa  tudi ob ustvarjanju dobrot. 

Poletne osvežitve in sanjarjenje o morskih valovih

Res nismo vsi vsako leto zahajali na morje - nekateri sploh nikoli še nismo bili -  prav vsi pa smo lahko začutili toplo in prijetno nostalgijo, ko so nam naše zaposlene pripravile pravo morsko idilo: plažo smo si ustvarili kar v našem prekrasnem parku in vročino blažili z namakanjem nog v lavorju. In to ni bila kar navadna voda, pač pa obogatena z dodatkom prave morske soli in eteričnega olja rožmarina. Mmmmm, kako je to dišalo! In ko smo zaprli oči in se prepustili šumenju naših dreves, smo se res počutili kot na morju. Tako smo se odločili, da ne bomo hodili več daleč in Plaža v Hiši dobre volje. svoj zasebni SPA center odprli kar na domačem dvorišču. V našem čudovitem parku, ki mu bližina Hublja in senca dreves dajejo prav posebej svež pridih, se počutimo kot na najdražjem koščku sveta.

Ustvarjalnica prekrasnih unikatnih izdelkov

Ob obiskih, užitkih in meditiranju pa smo izjemni tudi v delu. Pridni kot čebelice ustvarjamo različne izdelke in s tem krepimo našo fino motoriko, spodbujamo domišljijo in razmigavamo možgane. Prisrčne spominke in majhne uporabne izdelke ob različnih priložnostih z veseljem podarjamo. Podarjali jih bomo tudi na našem bazarju, ki ga bomo za vas priredili ob naši 1. obletnici 5. oktobra. V naših pridnih rokah se vsaka stvar pozlati!

Vse pod isto streho – frizer, pediker, fizioterapevt, maser …

V Hiši dobre volje nudijo vsakovrstne storitveV Hiši dobre volje se izvaja pomembna storitev Občine Ajdovščina in Doma upokojencev Nova Gorica, ki dviga kakovost življenja starejših ljudi in njihovih svojcev. Odlična prehrana, prijazno osebje, zdrava telovadba, sproščujoče uživanje v krasnem parku, diskretna nega, raznolika ustvarjalnost in nasploh prijetna družba omogočajo kakovostno preživljanje dni in razbremenitev svojcev. Prav zato se trudimo, da lahko pod isto streho poskrbimo za vse, kar je potrebno za kakovostno starost. Poleg osnovne dejavnosti organiziramo tudi zunanje plačljive storitve in usluge, tako da se lahko naši dobrovoljci in dobrovoljke kar v naši Hiši profesionalno sfrizirajo, opravijo pedikuro in manikuro, uživajo v masaži, se razmigajo na fizioterapiji …  Včasih se pohecamo, da operacij srca sicer ne opravljamo, a za vse drugo pa z veseljem poskrbimo!

Pridružite se nam in si olajšajte življenje. Skupaj nam bo lepše, saj nam prav družba na obraz nariše nasmeh, podari dnevu smisel in uresniči željo po novih dogodivščinah. Odprti smo vsak delavnik od ponedeljka do petka med 7 h in 17 h. Če želite več informacij se lahko obrnete na Hišo dobre volje na 051 230 883, vedno pa vam je na voljo tudi strokovna delavka Tina Krog, telefon 051 605 699, e-naslov tina.krog@dung.si