Jesenska dela na javnih poteh

datum: 31.08.2023
kategorija: Novice

V zaselku Gorenja vas na Planini se bodo prihodnji teden pričela dela na najbolj ozkem ovinku.

Do konca jeseni ima Občina Ajdovščina v načrtu tudi urejanja javnih poti. Tako bodo stroji že prihodnji teden zaropotali v Gorenji vasi na Planini, do konca jeseni pa se bo urejalo poti tudi v krajevnih skupnostih Col in Črniče-Ravne.

V zaselku Gorenja vas na Planini se bodo prihodnji teden pričela dela na najbolj ozkem ovinku. Z namenom širitve ceste bo zgrajen nov podporni zid. V občinskem proračunu je za ta projekt rezerviranih 20.000 evrov. Dela bodo opravljena še pred koncem septembra.

Na Colu, kjer so se pred kratkim veselili ob zaključku izgradnje krožišča, bodo dobili še urejeno javno parkirišče. Urejalo se bo območje ob cesti proti Predmeji, tik ob izvozu iz krožišča, ki je že doslej služilo kot nadomestno parkirišče. Gradbena dela bodo potekala tudi v vasi Gozd, kjer se bo popravilo in asfaltiralo kos ceste.

Zbrane pa so tudi že ponudbe za urejanje nevarnih razmer na cesti Črniče – Ravne. Pred leti se je cesto širilo, zdaj pa krajani opozarjajo, da z brežine na cesto pada kamenje. Na nevarnem odseku se bo v približni dolžini 400 metrov brežino zaščitilo – namestilo se bo varovalno žičnato mrežo. V proračunu je za zaščito ceste pred padajočim kamenjem v Črničah rezerviranih 35.000 evrov, z deli se bo pričelo še v septembru.