Na Ajdovskem včeraj 20 intervencij

datum: 29.08.2023
kategorija: Novice

Ajdovščina je bila včeraj osrednja novica vseh slovenskih medijev. Kratkotrajni naliv s točo je okrog poldneva dodobra zajel naše kraje in povzročil nekaj nevšečnosti, ki pa so jih pripadniki Civilne zaščite uspešno sproti reševali.

PGD Šmarje na Vipavskem pri intervencijiOd zahoda je včeraj naše kraje dosegla kratkotrajna, a intenzivna nevihtna linija. Vmes se je pojavila tudi kot jajce debela toča, ta je povzročila največ težav na avtomobilskih karoserijah in strehah nekaterih objektov. Razbila je nekaj korcev, strešnih oken, kar je povzročilo zamakanje vode v objekte. Na drugi strani pa je velika količina vode mašila jaške in povzročala vdore hudourniških in meterornih vod v objekte in na ceste. Največ težav je bilo v mestu, pa tudi na Vipavskih gričih. Še posebej zagatno je bilo na cesti med Šmarjami in Branico, kjer je podrlo nekaj dreves.

Gasilci celotne Gasilske zveze Ajdovščina in GRC ter pripadnika Civilne zaščite so včeraj posredovali na okoli 20 intervencijah ter uspešno reševali težave, ki jih je povzročalo neurje. Danes ne pričakujemo tako intenzivnega vremenskega dogajanja, so pa napovedane padavine. Previdnost ne bo odveč.