Makadamsko parkirišče ob Lokavščku zaprto do ponedeljka

datum: 30.06.2023
kategorija: Novice

Makadamsko parkirišče ob Lokavščku, med glasbeno in srednjo šolo, bo še do ponedeljka zaprto. Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina utrjuje od avtomobilov in dežja razrahljano podlago.

Parkirišče, ki je zraslo na območju porušenega objekta bližnje osnovne, je postalo priljubljeno. V delovnem času tu parkirajo zaposleni v bližnjih ustanovah. Popoldan pa je nadvse priročno za domačine, ki so ali na poti v mesto ali pa v bližnji športni center ali šole. Pogosta uporaba v kombinaciji z deževjem je pošteno načela makadamsko podlago, ki jo v teh dneh Komunalno stanovanjska družba ravna in utrjuje. Že v ponedeljek pa bo tu ponovno mogoče parkirati.

Bo pa parkirišče v dopoldanskem času zagotovo še nekoliko bolj zasedeno, saj so ajdovski občinski svetniki na sinočnji seji sprejeli Sklep o določitvi območja rezerviranih parkirnih površin na parkirišču za občinsko stavbo, ki še več prostora namenja obiskovalcem in strankam. Na tem območju še naprej za vse velja časovno omejeno parkiranje med 8. in 16. uro, del parkirišča pa je rezerviran za vozila z dovolilnicami, ki bodo tu lahko parkirala neomejeno. To bodo službena vozila Občine, bližnjega Centra za socialno delo in Zavoda za zaposlovanje, dve parkirni mesti pripadata stanovanjskemu objektu, ter še nekaj izjem. Z uveljavitvijo tega sklepa bodo prenehale veljati dovolilnice, ki so časovno neomejeno parkiranje omogočale zaposlenim v bližnjih ustanovah. Občinski uslužbenci že lep čas svoje jeklene konjičke puščamo na makadamskem parkirišču, ki je trenutno v prenovi. Po novem pa bodo nekaj korakov več do pisarne naredili tudi zaposleni na Centru za socialno delo in Zavodu za zaposlovanje. Tako bo neposredno ob ustanovah več parkirnega prostora za stranke in obiskovalce teh ustanov.