V Stomažu zrasla še lesena hiška

datum: 29.06.2023
kategorija: Novice

Lesena hišica v Stomažu. Foto Boštjan Kravos

Potem, ko je uspešno pod streho pospravljen projekt Moje pobude – ureditev vaškega jedra – se v Stomažu zaključuje še en projekt. Območje igrišč – športnega in otroškega – bo zaokroženo z lično leseno hišico za spravilo orodja, do katere iz središča vasi pelje novo urejena poljska pot.

Hiški manjka le še streha. Foto Alojzij Klemenčič»Pomožni objekt« že stoji na travnati parceli na koncu otroškega igrišča. Dela so v zadnji fazi – v teh dneh se zaključuje streho in ureja okolico. Še preden je bila hišica postavljena, je bila od urejenega vaškega središča do travnate parcele, kjer stoji, urejena poljska pot, kar je pomembna dodana vrednost novega objekta. Hišica meri nekaj manj kot 40 m², znotraj ima dva prostora, ki bosta prvenstveno služila hranjenju orodja in opreme za vzdrževanje obeh igrišč in središča vasi. Vrednost opravljenih del in hišice je v celoti pokril občinski proračun. Okoli 9.000 evrov se je odštelo za ureditveno pripravljalna dela, cena objekta pa je bila 8.500 evrov (brez davka). Objekt lepo zaokroža območje športno-igralnih površin sredi vasi.

V nedeljo bo v Stomažu šagra, to bo hkrati tudi priložnost za predajo novega objekta svojemu namenu. Naj dobro služi Stomažankam in Stomažanom.