V Ajdovščini pestra paleta počitniškega varstva

datum: 28.06.2023
kategorija: Novice

Šolarke in šolarji so že zakorakali v poletne počitnice, ki jih bodo izkoristili vsak po svoje – doma, na morju, taborih in drugih aktivnih dejavnostih. V Ajdovščini so se že začeli programi za počitniško varstvo, za katere je Občina v tem letu namenila več sredstev. Ponudba je pestra, predvsem pa je počitniško varstvo omogočeno skozi celo poletje.

tObčina Ajdovščina je letos namenila več sredstev za podporo programom počitniškega varstva, predvsem z namenom, da je omogočeno skozi celotne počitnice ter da je v ponudbi čim več različnih dejavnosti. Za varstvo ajdovskih otrok skrbijo različne organizacije, v MKC Hiša Mladih je s počitniškim varstvom že pričela prva skupina, prav tako so s športnimi počitnicami že pričeli v Zavodu za šport, kjer ponujajo kar 18 različnih kampov, ob otroških pa so prvič priredili tudi počitnice za starejše. Novost ima v svoji ponudbi tudi Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, ki prvič na počitniške delavnice vabi mlade, starejše od 15 let. Potekale bodo v Hiši mladih v Ajdovščini, ob dopoldnevih, od 17. do 21. julija. MDPM Ajdovščina bo svoje poletne vragolije razpršil po različnih krajevnih skupnostih, vabili bodo na ustvarjalne dopoldneve, vse njihove delavnice so tbrezplačne. Tradicionalno pa MDPM prireja tudi letovanja po subvencionirani ceni. Več informacij boste našli na spletni strani MDPM Ajdovščina.

Tudi Rdeči križ Ajdovščina organizira počitniško varstvo, katerega rdeča nit bo letos krepitev socialnih veščin. Skupni čas pa bodo popestrili tudi s številnimi prostočasnimi aktivnostmi. Varstvo je namenjeno otrokom od 1. do 4. razreda, vsak dan od 6.30 do 16.00, tz zajtrkom, kosilom in vsaj eno malico. Za več informacij pišete na ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Tik pred začetkom pa so tudi ulične delavnice, ki jih prireja Zavod Beta v sklopu ajdovske Garaže. Potekale bodo na ajdovskih ulicah, prvi teden sredi julija in drugi teden sredi avgusta, namenjene pa so otrokom od 6. do 12. leta.  Športne počitnice za otroke že vrsto let ponuja tudi društvo Rekreativček. Na bazenu bodo potekale aktivne počitnice v vodi, Rekreativček pa prireja tudi plavalne tečaje. Zanimivi pa so tudi Rekreativčkovi poletni programi rolanja ali kotalkanja. Prijave so že odprte, več informacij na spletni strani.