Koncert ob dnevu državnosti

datum: 23.06.2023
kategorija: Novice

Dan državnosti bomo v Ajdovščini obeležili prav na praznično nedeljo, 25. junija. Slavnostni govornik na proslavi na Lavričevem trgu bo dr. Tomaž Čas, sledil bo koncert Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina z gostjo, pevko Nuško Drašček.

Praznični koncert ob dnevu državnosti v Ajdovščini prireja Društvo veteranov Sever Severne Primorske, slavnostni govornik bo predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas. Nato pa bo na Lavričevem trgu koncert Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina pod vodstvom Andreja Kobala, letošnjega občinskega nagrajenca, prejemnika priznanja Zlati znak Občine Ajdovščina. Gostja orkestra bo Nuška Drašček, ena najvidnejših slovenskih pevk, ki navdušuje s širokim repertoarjem, ta sega od klasičnih pevskih zvrsti, ljudske pesmi, šansona, do modernega popa in jazza. Program koncertnega dogodka v Ajdovščini bodo sestavljale tako filmska glasba, ki jo je na željo mladih glasbenikov Pihalni orkester Burja Ajdovščina študiral v iztekajoči se sezoni, kot tudi znane melodije slovenske popevke, ki jih bo vokalno obogatila Nuška.

 

Koncert je načrtovan na Lavričevem trgu, v primeru slabega vremena pa se seli v Dvorano Edmunda Čibeja v Lokavec, pričel se bo ob 19.30. Prijazno povabljeni