Izmenjava dobrih praks z Mestno občino Kranj

datum: 20.06.2023
kategorija: Novice

Na obisku so se danes mudili predstavniki kranjske mestne občine, ki so se prišli pobližje seznanit z našim uspešno zastavljenim projektom vzpostavitve namakalnega sistema, naši Občini pa je bilo podrobno predstavljen primer vzpostavitve pametnega mesta in drugih digitalnih rešitvah, ki jih je Mestna občina Kranj uspešno uvedla.

tIzmenjava dobrih praks med občinami se je že večkrat izkazala za koristno. Občina Ajdovščina je v zadnjem obdobju gostila kar nekaj gostov, ki so se k nam prišli pobližje seznanit z različnimi projekti, s katerimi naša občina prednjači, zlasti vezano na participativni proračun, vzpostavitev poslovnih con, dela z mladimi ipd. Danes pa so se v občinski sejni sobi mudili predstavniki Mestne občine Kranj, ki so se podrobno zanimali za postopke vzpostavitve namakalnega sistema. Gre za enega večjih projektov, za katerega je Občina Ajdovščina podrobno začrtala pot uresničitve in dosegla, da se bo prav v Vipavski dolini gradil največji namakalni sistem v državi. Projekt vzpostavitve namakalnega sistema sta gostom predstavila Janez Furlan in Doris Grmek z oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve.

Občini Ajdovščina pa so predstavniki Mestne občine Kranj predstavili svoj projekt vzpostavitve pametnega mesta. Kranj je namreč prva mestna občina v državi, ki uvaja digitalno platformo za vzpostavitev pametnega mesta v najširšem obsegu. Kot so pojasnili, njihova platforma združuje vse na enem mestu. Koristne informacije bodo z gotovostjo pripomogle k težnjam občine Ajdovščina v smeri digitalnih rešitev, še zlasti pri vzpostaviti aplikacije mAjdovščina.